EUR: 323,48 Ft
CHF: 292,11 Ft
2019. június 24., hétfő
Iván

Belföld

Hülyét csinál magából az ellenzék

Még mindig nem ért véget az ellenzéki előválasztási bohózat: tegnap Schmuck Andor korábbi baloldali politikus, üzletember jelentette be, hogy ringbe száll a főpolgármesteri címért. Eközben a már meglévő jelöltek marakodnak, Gyurcsány például hátba szúrta Karácsony Gergelyt.

Kálmán Olga bukott tévés után, az utóbbi időben csak a 26 évvel fiatalabb menyasszonyával büszkélkedő, Schmuck Andor is úgy döntött harcba száll az ellenzéki főpolgármester-jelölti előválasztáson. A helyzetet bonyolítja, hogy Schmuck elmondta, ha megnyeri az előválasztást nem hajlandó olyan pártok támogatását elfogadni, akik együttműködnek a Jobbikkal.


 

A cicaharc tehát folytatódik. Karácsony Gergelyről például a függetlenként induló Puzsért Róbert írta, hogy  jártasabb a cserbenhagyás, a hátbadöfés, a méregkeverés és az árulás művészetében, mint bárki más. Karácsony eközben az Indexnek árulta el, hogy Gyurcsány Ferenc DK-elnök csúnyán hátba szúrta azzal, hogy Kálmán Olgát indította ellene, amit nyolc perccel a bejelentés előtt tudott csak meg. A megegyezésük ugyanis úgy szólt, hogy Karácsony a DK támogatásáért cserébe nem vállalja az MSZP–Párbeszéd EP-listavezetését.

A főpolgármester-jelölti előválasztáson induló ellenzéki felhozatal tehát még jóindulattal sem nevezhető kompetensnek. A sorból a Momentum jelöltje Kerpel-Fronius Gábor sem lóg ki, aki a Facebookon az országot agyhalottnak, a Fidesz szavazóit pedig droidoknak nevezte.


Az előválasztáson részt vevők tehát Kálmán Olga (DK) Kerpel-Fronius Gábor (Momentum), Karácsony Gergely (MSZP–Párbeszéd) és Scmuck Andor. Puzsér Róbert kritikus és a Liberálisok jelöltje Sermer Ádám kihagyják az előválasztást, de az őszi „rendes választáson” elindulnak.

A fentiek után nem csoda, hogy a Kétfarkú Kutyapárt bejelentette, hogy Donald kacsát indítják főpolgármester-jelöltnek.

Gyurcsány Karácsonyra utazik

MTI Fotó: Balogh Zoltán

Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője a Magyar Hírlapnak elmondta: Gyurcsány egyértelmű célja Kálmán Olga jelölésével Karácsony ellehetetlenítése. Az elemző szerint Gyurcsány Ferencnek az a célja, hogy a 2022-es választáson az MSZP neve már ne szerepeljen a szavazócédulákon és a DK–Momentum legyen az új MSZP–SZDSZ.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Magyarország egyik fő gazdasági potenciálja az agrárium és az élelmiszeripar

  Magyarország egyik fő gazdasági potenciálja az agrárium és az élelmiszeripar

  A mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek külkereskedelme évről évre nagymértékben hozzájárul a nemzetgazdaság pozitív egyenlegéhez, ezért makrogazdasági jelentősége meghatározó – mondta Nagy István agrárminiszter a külgazdasági attasék éves értekezletén, Budapesten az Agrárminisztérium (AM) tájékoztatása szerint.

 • Szijjártó: Észak-Macedónia uniós integrációja európai érdek

  Szijjártó: Észak-Macedónia uniós integrációja európai érdek

  Egész Európa érdeke, hogy Észak-Macedónia és a térség többi országa mihamarabb az Európai Unió tagjává váljon – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Szkopjéban, a Bujar Oszmani észak-macedón miniszterelnök-helyettessel közös sajtótájékoztatóján.

 • A Suzuki már harmadik éve uralja a hazai újautóeladásokat

  A Suzuki már harmadik éve uralja a hazai újautóeladásokat

  A Magyar Suzuki Zrt. immár harmadik éve uralja a hazai újautóeladásokat. A vállalat magabiztos 14,12 százalékos részesedéssel vezeti a hazai autópiacot. 19 292 új Suzuki személyautót regisztráltak tavaly Magyarországon, 27%-kal többet, mint az azt megelőző évben, 58 százalék – 11 127 db – az Esztergomban gyártott közönségkedvenc Vitara volt.