2020. augusztus 06., csütörtök
Berta, Bettina

Külföld

„Így kell felnyársalni egy hitetlent” – nevetgélt sütögetés közben a terrorista

A két évvel ezelőtt 8 halálos áldozatot és 48 sérültet eredményező londoni terrortámadás végrehajtója, Khuram Butt néhány héttel a merénylet előtt azon nevetgélt barátjával egy kerti sütögetés közben, hogy a húsokat a nem muszlim honfitársaikhoz hasonlóan kell felnyársalni – írja a 888.hu.

A pakisztáni származású Khuram Butt iszlamista támadó hírhedt volt szélsőséges nézeteiről: egyedül a KFC nevű gyorsétteremben vállalt munkát, hogy még csak véletlenül se érintkezzen sertéshússal. Mi több, Butt egy szomszédjának még be is vallotta, hogy Allah nevében a saját édesanyját is megölné, ha kéne. Mindez a hatóságok szerint nem adott elegendő okot arra, hogy megfigyeljék, ám az újabb napvilágra kerülő információk szerint a terrorelhárítók minden bizonnyal hibáztak – emlékeztet a lap.


Ugyanis sajtóértesülések szerint egyértelmű jelek is voltak arra vonatkozóan, hogy Butt közveszélyes. Ennek bizonyítékaként emlegetik azt a pillanatot is, amikor a merénylet előtti hetekben Butt egy nagyszabású kerti partit rendezett annak tiszteletére, hogy fia született. Szemtanúk szerint itt egy hagyományos muszlim öltözéket viselő ismerőssel együtt nevetett azon, hogy a sütögetésre szánt húsdarabokat ugyanúgy kell felnyársalni, mint a kafírokat, azaz a hitetleneket.

Emlékezetes, a késeléssel és gázolással egybekötött támadást követően a kiérkező rendőrök Butt-ot és két másik társát is agyonlőtték – írja a 888.hu


Kapcsolódó Cikkek