EUR: 334,41 Ft
CHF: 304,10 Ft
2019. november 22., péntek
Cecília

Külföld

Így tartóztatták le a migránshajó kapitánynőjét – videó

Felvételt tettek közzé arról, ahogyan az olasz hatóságok a fedélzetről egyenes a rendőrkocsiba kísérik a Lampedusánál illegálisan kikötő, az olasz haditengerészekkel szembeszegülő Soros-hajó, a Sea-Watch 3 német származású kapitánynőjét.

Még szombaton vette őrizetbe az olasz rendőrség a “Sea-Watch 3” elnevezésű hajó német kapitányát, miután migránsokkal teli hajójával illegálisan kikötött Lampedusában. Carola Rackete úgy horgonyzott le a kikötőben, hogy arra nem kapott engedélyt az olasz hatóságoktól, sőt, az olasz kormány hajói megpróbálták megakadályozni a manővert. Most közzétettek egy videót, amelyen jól látható, ahogy az olasz rendőrök elfogják az embercsempészt.


Az olasz ügyészség még pénteken vizsgálatot indított Rackete ellen, akit egyebek között illegális bevándorlás segítésével és a tengerjog megsértésével gyanúsítanak. Tettéért akár 15 évig terjedő börtönbüntetést is kaphat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Százéves italokat mentettek a tengerből

  Százéves italokat mentettek a tengerből

  Elképesztő rakománnyal jött fel a víz felszínére az Ocean X svéd merülőcsoport, akiknek 900 palack nedűt sikerült megmenteniük egy 1917-ben elsüllyedt hajóról.

 • Részegen ügyelt a radiológus

  Részegen ügyelt a radiológus

  Hatalmas lelki bánatában igen erősen felöntött a garatra egy radiológus Oroszországban, a gond ezzel csak az volt, hogy ezt munkaidőben tette.

 • A nap képe: Harci panda

  A nap képe: Harci panda

  Bemutatták a Belgiumban található Pairi Daiza állatkert 3 hónapos pandakölyök ikreit. A képen Bao Di, az ikerpár hím tagja látható, aki nyugodt nővérével ellentétben nagyon aktív, félelmetesen vicsorít a kis csöppség.