EUR: 326,53 Ft
CHF: 300,26 Ft
2019. augusztus 19., hétfő
Huba

Külföld

Így tartóztatták le a migránshajó kapitánynőjét – videó

Felvételt tettek közzé arról, ahogyan az olasz hatóságok a fedélzetről egyenes a rendőrkocsiba kísérik a Lampedusánál illegálisan kikötő, az olasz haditengerészekkel szembeszegülő Soros-hajó, a Sea-Watch 3 német származású kapitánynőjét.

Még szombaton vette őrizetbe az olasz rendőrség a “Sea-Watch 3” elnevezésű hajó német kapitányát, miután migránsokkal teli hajójával illegálisan kikötött Lampedusában. Carola Rackete úgy horgonyzott le a kikötőben, hogy arra nem kapott engedélyt az olasz hatóságoktól, sőt, az olasz kormány hajói megpróbálták megakadályozni a manővert. Most közzétettek egy videót, amelyen jól látható, ahogy az olasz rendőrök elfogják az embercsempészt.


Az olasz ügyészség még pénteken vizsgálatot indított Rackete ellen, akit egyebek között illegális bevándorlás segítésével és a tengerjog megsértésével gyanúsítanak. Tettéért akár 15 évig terjedő börtönbüntetést is kaphat.

Kapcsolódó Cikkek

  • Pokolgép robbant Észak-Írországban

    Pokolgép robbant Észak-Írországban

    Pokolgép robbant hétfőn Észak-Írországban, az Írországgal közös határ közelében, a hatóságok tájékoztatása szerint az akció célpontjai azok a rendőrök voltak, akiket előzőleg egy csalinak szánt hamis riasztás miatt küldtek a közelbe, és szerencsések voltak, hogy nem vesztették életüket.

  • Évekig eltarthat a szétválasztott bangladesi sziámi ikrek rehabilitációja

    Évekig eltarthat a szétválasztott bangladesi sziámi ikrek rehabilitációja

    Még évekig eltarthat a fejüknél összenőtt és augusztus elején sikeresen szétválasztott bangladesi sziámi ikrek rehabilitációja, az egyik kislány már jól van, a másikat mélyaltatásban tartják, mindketten lázasak, vírusfertőzésen esnek át – mondták el a műtétsorozatot levezető magyar orvosok vasárnap budapesti sajtótájékoztatón.