2019. június 16., vasárnap
Jusztin

Egyéb Szeged

Így terrorizálja Szegedet a koldusmaffia

Néhány héttel ezelőtt a Kárász utcában az egyik kéregetőtől elvették az összegyűjtött pénzét, most pedig a Nagyáruház előtt ugyanaz a rossz arcú férfi parancsolt rá egy utcazenészre, hogy hangosabban játsszon, különben megüti. Egy bátor családapának köszönhetően nem fajult tettlegességig a dolog.

– Nem hallom jól, játsszál hangosabban! Azt akarod, hogy megüsselek? – förmedt rá az egyik utcazenészre ugyanaz az ijesztő férfi, aki néhány héttel ezelőtt a Kárász utcában fenyegette meg az egyik koldust. A fickó ezúttal egy társával terrorizálta a kiszolgáltatott kéregetőt. Mielőtt még tettlegességig fajult volna a dolog, egy bátor apuka közbelépett, és miközben a karjában kislányát tartotta, igyekezett megfékezni a két behajtót. Ám a férfi majdnem pórul járt.


Behajtják a bevételt

A körülbelül egy percig tartó diskurzus közben a koldus fogta vissza „feletteseit”, mert azok neki akartak menni a közbelépő férfinak. A szóváltás után az apuka odébbállt, majd miután a két fenyegető külsejű férfi nagyon durva szavakkal illette az utcazenészt, ők is távoztak. A szegedma.hu-n az erről készült videó is megtekinthető.

Elegük van a szegedieknek


Korábbi cikkünkhöz rengeteg hozzászólás érkezett, amelyek arról tanúskodnak, a szegedieket mélységesen felháborítja, hogy a városvezetés tétlenül nézi, ahogy a belvárosban egyre jobban elszaporodnak a koldusok, akiknek nagy része ráadásul kiszolgáltatott helyzetben van a koldusmaffia miatt. „Ez nem újdonság. Sok évvel ezelőtt a tolókocsiban rokkantat megjátszó, szellemileg kissé visszamaradott fiatalember a Nagyáruház előtt koldult. Az egyetem sarkán állt két nem idén lebarnult alak, őt figyelte. Más alkalommal láttam őket együtt. Mondjuk ki, a cigányoknak koldult. A mostani képeken is látszik, kik az elkövetők. A városvezetés szerezzen érvényt a saját rendeletének, amely szerint a Belvárosban tilos koldulni!” – írta kommentjében Ági.

Többen ezért hagyták el a várost

Az egyik hozzászóló kifejtette, hogy több ismerőse is azért költözött el Szegedről, mert már nem elég biztonságos itt élni.

„Tudok kisgyermekes családokról, akik többek között azért is hagyták el Szegedet, mert elkezdett putrisodni és egyáltalán nem biztonságos. A sok fesztivál és az egyéb hókuszpókuszok nem fedik el ezt a tényt. Ráadásul Szeged drága! A vízdíj horror, a vízminőség katasztrofális, a levegő pocsék. A jó minőségű víz, a tiszta levegő és a biztonság ma már nagyobb érték tíz kávézónál, a plázáknál, a fesztiváloknál, a kultúréletnél és az egészségügyi intézményeknél. Sajnos ezek hiányában szedni kell a sátorfát!” – fejtette ki álláspontját Zaira.

Kapcsolódó Cikkek

  • GasztroSopron Bortúra

    GasztroSopron Bortúra

    GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.

  • Légy szíves! Légy színes!

    Légy szíves! Légy színes!

    Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.