2019. június 16., vasárnap
Jusztin

Egyéb Érd

Indul a Pest Megye Szépe verseny

Júniustól lehet jelentkezni a Pest Megye Szépe versenyre. A jelentkezőket a megye összes településéről és Budapest kerületeiből is várják.

A szépségverseny 2012-ben indult, akkor még Érd Szépe néven. Ennek sikerén felbuzdulva szélesítették ki a jelentkezők körét, így már nemcsak városunkból, hanem az egész megyéből várják a gyönyörű lányokat.


Tavalyi az érdi Kiss Korinna nyerte el a Pest Megye Szépe első helyét (Fotó: pestmegyeszepe.hu)

– Annyi helyről érdeklődtek a hölgyek, hogy úgy döntöttünk, Pest megye egészére kiterjesztjük a versenyt. Ez 168 települést jelent, illetve Budapest egészét lefedi – tudtuk meg Bada Zoltán főszervezőtől, aki egyben a verseny tulajdonosa is. A szervezők célja a szépségversennyel, hogy értéket teremtsenek Pest megyében.

– Ez egy konzervatív verseny, amit az is bizonyít, hogy nincs fürdőruhás felvonulás. Ezenkívül a hölgyeknek nemcsak a szépségükről kell tanúbizonyságot tenniük, hanem a belső értékeikről is, mivel meggyőződésünk, hogy a zsűrit és a nézőket a külső mellett a belbecs is érdekli. Éppen ezért a jelentkezőknek műveltségi kérdésekre is válaszolniuk kell.


A szépségversenyre olyan 18–26 év közötti hölgyek jelentkezését várják, akik Budapesten vagy Pest megyében állandó vagy ideiglenes lakcímmel rendelkeznek. Jelentkezni a www.pestmegyeszepe.hu oldalon található űrlap kitöltésével és fénykép csatolásával lehet.

A nagyszabású gálaestet minden évben a Törökbálinti Munkácsy Mihály Művelődési Házban tartják (Fotó: pestmegyeszepe.hu)

– A versenyre augusztus közepéig lehet jelentkezni, mindenkit várunk, aki szeretné megmutatni magát. Az e-mailek beérkezését követően kétkörös castingra hívjuk be a hölgyeket. Egy zsűri dönt arról, hogy ki lesz az a tizenhat lány, aki végül továbbjut – fogalmazott Bada Zoltán.

A castingot követően a hölgyek számára elkezdődik a versenyre való felkészülés: fitnesznap, mozgásfejlesztés, tanácsadás, ruhapróba vár a versenyzőkre.

– Nálunk nincs többhetes felkészülés, hiszen a hölgyek nagy része főiskolára, egyetemre jár, vagy dolgozik, nem szeretnénk, ha a verseny miatt nehézségekbe ütköznének – mondta a főszervező. – A verseny a hivatalos fotózással kezdődik, ami egész napos elfoglaltságot jelent. Ezt követően Zámbó-Vörös Viktória stílustanácsadó, a verseny szakmai koordinátora és Cseh-Szakál Tibor országos bajnok versenytáncos a megfelelő tartásra, mozgásra tanítja a hölgyeket. A gálára, a show-műsorra is ők készítik fel a versenyzőket.

A résztvevők estélyi ruhában, népviseletben, illetve a klasszikus póló-sort összeállításban is megmutatják magukat a gálaesten, a Törökbálinti Munkácsy Mihály Művelődési Házban. A zsűri döntése mellett közönségszavazásra is lehetőség lesz az esemény Facebook-oldalán.

Kapcsolódó Cikkek

 • Légy szíves! Légy színes!

  Légy szíves! Légy színes!

  Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.

 • Hendrix-műsor Tátraival

  Hendrix-műsor Tátraival

  A hejőcsabai Gárdonyi Parkban, varázslatos környezetében, június 28-án lehet majd egy különleges zenei csemegét nézni-hallgatni.

 • GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.