2020. július 05., vasárnap
Emese, Sarolta

Program

Ingyenes szabadtéri minikoncertek a főváros 16 pontján

A főváros 16 helyszínén mintegy 600 ingyenes szabadtéri minikoncertet hallhat a közönség június 1-je és augusztus 18. között a Zenélő Budapest programsorozat keretében.

Bán Teodóra, a programot szervező Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője a koncertsorozat budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: az idén újabb helyszínekkel és zenei elemekkel bővült a sorozat. A kínálatban a kávéházi és a szakrális zene is helyet kapott, a dzsessztematika is erősödik. Emellett két új helyszínen – a Magyar Nemzeti Múzeumban és a Millenáris parkban – gyerekprogramok, az utóbbin és a Várkert Bazárban pedig ifjúsági koncertek gazdagítják a kínálatot.


További új helyszín a budai Vár Hollós kapuja, a Hegyvidéki Kulturális Szalon kávézóterasza, a Március 15. tér és a Szépművészeti Múzeum. A programsorozat célja, hogy a fővárosba érkezők és a városiak részére tartalmas és minőségi zenei élményt nyújtson a nyár folyamán.

A fellépő művészek a Nemzeti Filharmonikus Zenekar, a Magyar Állami Operaház Zenekara, a Budapesti Fesztiválzenekar, a Duna Szimfonikus Zenekar, a Concerto Budapest rendszeresen együtt kamarazenélő muzsikusai, valamint népzenészek, dzsesszformációk és szólisták, vokális kórusok. Mintegy 400 résztvevője van a rendezvénynek, amelyre több mint 80 próbát tartottak.

További részleteket a budapestmusic.info weboldalon találhat.

Kapcsolódó Cikkek