EUR: 323,37 Ft
CHF: 291,50 Ft
2019. június 26., szerda
János, Pál

Egyéb Veszprém

Jön a II. Rátonyi Róbert Operettfesztivál

Június 20–23. között rendezik meg a második Rátonyi Róbert Operettfesztivált, a Veszprémi Petőfi Színház szervezésében.

A fesztivál idei díszvendége Oszvald Marika Kossuth- és Jászai-díjas színművész, énekesnő, aki Rátonyi Róbert sikerét és profizmusát a szeretet fogalmával magyarázta. Az egykori legendáról elmondta, hogy nem csak a színpadon volt mestere a műfajnak, felkészültségét könyvekkel is bebiztosította. A Budapesti Operettszínház művésze a június 20-án 17 órakor kezdődő nyitóceremónián is ott lesz.


Oszvald Marika lesz az idei fesztivál díszvendége (fotó: Kovács Bálint)

Ugyancsak jelen volt a sajtótájékoztatón ifj. Rátonyi Róbert zongoraművész, aki családja nevében is megköszönte a szervezőknek az édesapjáról elnevezett fesztivált, továbbá elmondta: szebb környezetben nem is tudná elképzelni az eseményt. A művész beszéde után megnyitotta a színház előcsarnokában látható kiállítást, amely az operett műfajának egykori csillagait idézi meg. Többek között Honthy Hanna, Feleki Kamill és például Latabár Kálmán személyes tárgyai, jelmezei is megtekinthetők.

Az operett legendáinak személyes tárgyaiból nyílt kiállítás a színházban (fotó: Kovács Bálint)

Az idén nemcsak a Budapesti Operettszínházból érkeznek vendégelőadások: a kecskeméti Katona József Színház elhozza az Állami áruház című operettet, a budapesti József Attila Színház bemutatja a Csókos asszonyt, illetve a csíkszeredai Csíki Játékszín is vendégszerepel a Mágnás Miskával.


Júniusban újra az operett kerül főszerepbe a Petőfi Színházban (fotó: Kovács Bálint)

Kellerné Egresi Zsuzsanna, a színház igazgatóhelyettese elmondta, hogy bár még egy szűk hónap van hátra a fesztiválig, a nagyszínházi előadásokra már alig lehet jegyet kapni, így nem árt, ha résen vannak az operettkedvelők. Ezenkívül számos ingyenes esemény is lesz, amelyre mindenkit szeretettel várnak.

Kapcsolódó Cikkek