EUR: 324,35 Ft
CHF: 292,00 Ft
2019. június 24., hétfő
Iván

Egyéb XIII.kerület

Jótékonysági focitornával segítenek a leukémiás gyerekeken

Mindössze 37 évesen vesztette életét a Vasas labdarúgócsapata egykori sajtófőnöke és egyben nagy szurkolója, Blahó Dávid. A leukémiában elhunyt újságíró tiszteletére júniusi születésnapján emlékkoncertet és labdarúgótornát szerveznek barátai, amelynek teljes bevételét a Szent László Kórház területén működő Démétér Háznak ajánlják fel, ahol együtt lehetnek a családok a csontvelő-átültetésen átesett gyerekekkel a gyógyulási folyamat során.

Blahó Dávid (balra) legutóbbi zenekara Bacsa Katával és Medve Balázzsal (fotók: Demjén Zoltán)

Egy általános laborvizsgálat mutatta ki januárban, hogy nagy a baj és Blahó Dávidnak a Szent László Kórházba kell költöznie, hogy a vérképből kimutatott leukémiát kemoterápiával elkezdjék kezelni. Sajnos nagyon hamar megtörtént a baj, két nap után agyvérzést kapott és ugyan még hetekig küzdött, de február közepén szervezete feladta a küzdelmet.


Bárki segíthet

A Démétér Házban együtt lehet a család a nehéz időszakban (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

Az alapítvány számára bárki utalhat pénzt, hogy segítséget nyújtson.

Démétér Alapítvány
Adószám: 18256110-1-43
Számlaszám: 10102086-56951900-01001003
A szervezők kérése, hogy a közleménybe annyit írjanak: DAVE.

− Dávid kohéziós erő volt mindenhol, ahol feltűnt, legyen az munkahely, vagy valamilyen társaság − mondta Molnár Attila, közeli barátja, aki a sokkból lassan felocsúdva úgy gondolta, méltó emléket szeretne állítani tehetséges kollégájának. A családdal és a barátokkal összefogva úgy döntöttek, támogatni kívánják a kórház területén működő alapítványt, ahol arra törekszenek, hogy méltó körülmények között gyógyulhassanak a csontvelő-átültetésen átesett gyerekek.

Dávid korábban az Esti Hírlap szerkesztője volt, dolgozott a jégkorongszövetség és a Vasas labdarúgócsapatának sajtófőnökeként, az utóbbi négy évben zenekarok karrierjét egyengette. Maga is zenélt több formációban az évek során és mindig is focizott, különböző kispályás csapatokban. Éppen ezért emlékeznek rá jótékonysági koncerttel és labdarúgótornával.


Dávid emlékét minden évben jótékonysági eseményekkel ápolják a jövőben

 

− Nagyon sok segítséget kapunk a legváratlanabb helyekről, ami hozzásegít minket ahhoz, hogy remélhetőleg minél nagyobb összeggel támogathassuk a gyerekek gyógyulását − tette hozzá a főszervező, aki elárulta, a június 15-i belvárosi koncertet és a június 16-i, Vasas pályán tartandó focitornát hagyományteremtő céllal rendezik, Dávid születésnapján minden évben megtartják majd az emlékét ápoló eseményeket.

Dave’s Cup

A Vasas sajtósaként az Egyesült Államokban is járt

2019. 06. 16. 11–17 óráig

Vasas pálya, Fáy u. 58.

Tizenkét csapatos labdarúgótorna, ahol az Országos Vérellátó Szolgálat és a magyar újságíró-válogatott is pályára lép.

Dave Feszt

2019. 06.15. 19 óra

Under Budapest

VIII., József körút 60.

Fellépők: Helo Zep!, Sabina és a NeverLAND

Címkék

Kapcsolódó Cikkek