EUR: 336,31 Ft
CHF: 314,10 Ft
2020. január 25., szombat
Pál

Belföld

Káosz és sértegetés az ellenzékben

Csak marakodásra és sértegetésre futja az ellenzéki pártoktól, a Momentum főpolgármester-jelöltje például agyhalottnak nevezte az embereket. Eközben lassan több a baloldali főpolgármester-jelölt, mint szavazó, legutóbb az egykori tévés Kálmán Olga lett Gyurcsányék jelöltje.

Ízléstelenséggel hívta fel magára a figyelmet Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum főpolgármester-jelöltje. A pártja által „végtelenül művelt, feddhetetlen előéletű családapaként bemutatott Kerpel-Fronius Gábor egy futballmeccs kapcsán fakadt ki a Facebookon: „mennyire agyhalott ez az ország”.


Eközben a frissen brüsszeli mandátumot nyert szintén momentumos Cseh Katalin lemondatásáért indítottak petíciót civilek.

„Döbbenten találkoztunk tegnap a Momentum új EP-képviselője, Cseh Katalin és a feminista újságíró, Papp Réka Kinga Klubrádióban néhány éve elhangzott gyomorforgató, vállalhatatlan megnyilvánulásával: érzéketlenül és kegyetlenül űztek gúnyt a születendő gyermekek életének erőszakos kioltásából” – írták.


Cseh Katalin, aki eredeti szakmája szerint szülész-nőgyógyász, Papp Réka Kinga újságíróval beszélgetett az abortuszról a Klubrádióban, amikor az újságíró „botmixernek” nevezte az abortuszt. Ezt találta Cseh Katalin viccesnek, mondván, majd beépíti a szótárába, és a saját köreiben is elterjeszti a kifejezést.

Nem csupán ők tettek vállalhatatlan kijelentéseket az ellenzéki táborban: az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó például lepatkányozta a fideszes szavazókat.

 

Kálmán Olgát jelölik Gyurcsányék

MTI Fotó: Kollányi Péter

Teljes a káosz az ellenzéki főpolgármester-jelöltek versenyében, miután az eddig Karácsony Gergelyt (MSZP–Párbeszéd) támogató DK bejelentette, hogy Kálmán Olga egykori tévés műsorvezetőt indítja az előválasztáson. Kálmán egy áprilisi interjúban még arról beszélt, hogy nem lenne politikus: „Meg is lepődöm, amikor olyanokat olvasok a sajtóban, hogy Kálmán Olga a főpolgármesterségre tör.” Korábban Puzsér Róbert jelentette be, hogy kiszáll az ellenzéki roncsderbiből, így Karácsonynak már nem ő, hanem a momentumos Kerpel-Fronius Gábor és Kálmán Olga lesz az ellenfele az előválasztáson. Puzsér az októberi választáson viszont elindul.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek