EUR: 329,35 Ft
CHF: 301,91 Ft
2019. augusztus 25., vasárnap
Lajos, Patricia

Belföld

Karácsony Gergely ismét bizonyította alkalmatlanságát

Karácsony Gergely ismét bizonyította alkalmatlanságát – áll a Miniszterelnökség MTI-hez eljuttatott keddi, Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje és Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke közös sajtótájékoztatójára reagáló közleményében.

Karácsony Gergely és Szabó Tímea azt sem tudja, hogy a megállapodás, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester kötött 2018 novemberében, összesen több mint 1000 milliárd forintnyi fejlesztést jelent Budapestnek – írták.


Szabó Tímea kedden azt mondta: pártja átfogó költségvetési módosító javaslatot nyújt be, továbbá beterjeszt egy “Budapest-csomagot” is 160 milliárd forint értékben. Karácsony Gergely a költségvetésben 85 milliárd forintot a lakhatásra csoportosítana át, 70 milliárdból részben a budapesti közösségi közlekedés finanszírozását oldaná meg, intenzív zöldterület-fejlesztésre 4 milliárdot fordítana, 3 milliárdból pedig bizonyos fővárosi színházakat támogatna.

A Miniszterelnökség erre reagálva úgy fogalmazott: “Karácsony Gergely polgármesterként még Zugló pénzügyeit sem tudja rendben tartani, a kerület gazdálkodása botrányoktól hangos, de már a főváros terhére költene el felelőtlenül százmilliárdokat”.


A 2020-as költségvetés a családok költségvetése, így a budapesti családok életminőségének javításához és a főváros beruházásaira is biztosítja a szükséges forrásokat. A kormánynak az a meggyőződése, hogy Magyarország csak akkor lehet komoly ország, ha a fővárosa is komoly dolgokra vállalkozik – olvasható a közleményben.

Hozzátették: a cél, hogy “2030-ra Budapest az egyik legélhetőbb és legbiztonságosabb nagyváros legyen Európában, ennek érdekében a városvezetés és a kormány továbbra is közösen dolgozik a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsában Budapest építésén”.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Augusztus utolsó napjaiban is meleg marad az idő

    Augusztus utolsó napjaiban is meleg marad az idő

    Augusztus utolsó napjaiban is marad a nyárias meleg, 30 Celsius-fok körüli maximumokkal. Továbbra is sok lesz a napsütés, helyenként lehetnek záporok, zivatarok – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

  • Már több mint 29 ezer automatát regisztráltak az adóhivatalnál

    Már több mint 29 ezer automatát regisztráltak az adóhivatalnál

    Már nemcsak az élelmiszert árusító automaták adatait kell bejelenteni az adóhivatalnál, hanem szolgáltatástól és árucikktől függetlenül minden ilyen berendezést, az üzemeltetők már több mint 29 ezer automatát regisztráltak, ezekből több mint 6100 parkoló automata – tájékoztatta Izer Norbert adóügyekért felelős államtitkár az MTI-t.