EUR: 325,88 Ft
CHF: 294,25 Ft
2019. július 19., péntek
Emília

Belföld

Karácsony Gergely nyerte az ellenzéki roncsderbit

Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd politikusa nyerte az ellenzék főpolgármester-jelölti roncsderbiét. A bohózat eredményét Magyar György, a Civil Választási Bizottság elnöke jelentette be Budapesten, sajtótájékoztatón.

Karácsony Gergely a június 20-ától június 26-án délig tartó előválasztáson 33 ezer 355 szavazatot szerzett. A DK támogatásával függetlenként induló Kálmán Olga lett a második 25 ezer 093 vokssal, míg a harmadik helyen Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum politikusa végzett, aki 9792 szavazatot kapott.

Gyurcsányék jelöltje, Kálmán Olga már el sem ment a roncsderbi eredményhirdetésére.

Az ellenzék továbbra sem vehető komolyan: választási csalás, egymás lekutyázása, lopás övezte az ellenzéki előválasztást. A veszekedés borítékolhatóan folytatódni fog.

Kapcsolódó Cikkek

 • Mérföldkő a családvédelmi akcióterv

  Mérföldkő a családvédelmi akcióterv

  Novák Katalin család- és ifjúságügyekért felelős államtitkár a Kossuth Rádió Vendég a háznál című műsorában adott interjút szerdán a családvédelmi akcióterv nemrégiben életbe lépett elemei kapcsán.

 • Ott marad a kerítés, ahol van

  Ott marad a kerítés, ahol van

  A kerítés ott marad, ahol van, mert a magyar emberek biztonságát szolgálja – jelentette ki Menczer Tamás, a külügyminisztérium államtitkára.

 • Századvég: Az iszlám nem fér össze az EU értékeivel

  Századvég: Az iszlám nem fér össze az EU értékeivel

  Miközben az Európai Unió rögzíti, hogy az EU olyan értékekre épül, amelyek többek között a férfiak és nők közötti egyenlőséget erősítik, az iszlám előretörésének révén a női-férfi egyenjogúság területe komoly kulturális kihívásokkal kerülhet szembe a következő években – állapította meg a Századvég Alapítvány csütörtökön az MTI-hez eljuttatott elemzésében.