2020. július 14., kedd
Örs, Stella

Belföld

Karácsony hazudott az adatigénylési kérés ügyében

A Fidesz elvárja Karácsony Gergely (Párbeszéd) zuglói polgármestertől, hogy kérjen bocsánatot, amiért hazudott a kerületi önkormányzat gazdálkodását érintő adatigénylésük ügyében – közölte Zsigmond Barna Pál, a Fidesz budapesti szóvivője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Felidézte: pénteken jelentették be, hogy bírósághoz fordultak, mert Karácsony Gergely nem teljesítette a közérdekű adatigénylésüket. Kovács Balázs, a Fidesz-KDNP XIV. kerületi önkormányzati képviselője azért fordult a polgármesterhez, hogy megtudja, mennyi kifizetetlen számlája és kintlévősége van az önkormányzatnak.


“Már eleve az sem normális, hogy ezeket az adatokat nem teszik hozzáférhetővé egy képviselő számára, titkolóznak, nem biztosítják az átláthatóságot” – tette hozzá Zsigmond Barna Pál.

A Fidesz pénteki bejelentése után azonban Karácsony Gergely egyszerűen letagadta az egész ügyet, azt közölte, hogy nem érkezett az önkormányzathoz adatigénylési kérés – mondta a szóvivő, aki erre válaszul dokumentumokat mutatott be hétfőn, köztük Kovács Balázs adatigénylését és Karácsony Gergely válaszát.


A polgármester “a saját aláírásával válaszolt a szerinte nem létező kérésekre”, a határidő meghosszabbítását kérte, “de azt sem tartotta” – fogalmazott Zsigmond Barna Pál, megjegyezve, hogy ezért fordult a Fidesz a bírósághoz.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek