EUR: 325,89 Ft
CHF: 294,25 Ft
2019. július 19., péntek
Emília

Sport

Kásásék jutalomjátékra készülnek

Újrajátsszák a sydney-i olimpia magyar–orosz férfi vízilabdadöntőjét. Természetesen ott lesz az augusztus végi All Star fesztiválon a háromszoros olimpiai bajnok Kásás Tamás is. Aki elárulta, hogy keményen kell készülni a meccsre.

Annál is inkább, mert már nem tinédzserek a játékosok. Hiába van meg a kellő rutin, hiába tudja az agyuk, mit és hogyan kellene csinálni, azért a végrehajtás, a mozdulatok már nem mindig ugyanazok, mint hajdanában.
– Azért ebben a korban már megdolgoztatja az ember izmait, ha egymás után négyszer-ötször átússza a medencét – árulta el a Lokálnak a 42 éves, háromszoros olimpiai bajnok Kásás Tamás. – Szóval fel kell készülni, az nem elég, hogy rendszeres teniszezéssel  próbálom karbantartani magam. A víz más közeg, a póló pedig komplikált sportág, csapatjáték, magunkra és a másikra is figyelni kell.
Az „öregfiúk” a 2017-es budapesti úszó-világbajnokság keretében megrendezett Masters-tornán hosszú kihagyás után szálltak újra vízbe, és a közönség nagy örömére, a csapat tagjai úgy döntöttek, hogy együtt maradnak, és 2018-ban is medencébe ugrottak. Ezt a hagyományt követi a Water Polo All Star Festival.
– Ez afféle örömpóló, nincs rajtunk semmiféle stressz, győzelmi kényszer, élvezni tudjuk a játékot. S persze az igazi jutalomjáték az, hogy újra együtt poénkodhatunk a meccs előtt és után az öltözőben – fejezte be Kásás.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szárnyaltak a zöld sasok

  Szárnyaltak a zöld sasok

  A Ferencváros labdarúgócsapata 3-2-re legyőzte a bolgár Ludogorecet, így kettős győzelemmel jutott be a Bajnokok Ligája selejtezősorozatának második fordulójába.

 • Pótvizsga vár a pólós lányokra

  Pótvizsga vár a pólós lányokra

  Az orosz pólós lányok nemcsak szebbek – ha még lehet ilyesmit állítani politikailag túl korrekt világunkban –, de jobbak is a férfiaknál, nem véletlenül nyertek olimpiai bronzérmet. Így aligha számíthattak békés, sima mérkőzésre Keszthelyi Ritáék a kvangdzsui vb-n a csoportelsőségért vívott harcban.

 • Döntőbe jutott a szinkronúszócsapat

  Döntőbe jutott a szinkronúszócsapat

  A magyar csapat a 12. helyen bejutott a döntőbe a szinkronúszók szabad kombinációs versenyszámában a kvangdzsui világbajnokságon. A 15 együttest felvonultató kvalifikációban az Apáthy Anna, Dávid Janka, Farkas Dóra, Gács Boglárka, Gerstenkorn Mira, Hungler Szabina, Kassai Kamilla, Péntek Lili Hajnal, Szabó Anna, Teravágimov Virág összeállítású együttes 77,4000 pontot kapott a gyakorlatára.