2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Egyéb Ózd

Katus Attila megmozgatta a gyerekeket

Ózd egyik peremkerületében, Sajóvárkony általános iskolájában 24. alkalommal szerveztek sportos-kulturális rendezvényt. A Sajóvárkonyi Napok részeként a településrész világháborúkban elesett hőseiről és Mekcsey István egykori egri várvédőről is megemlékeztek.

A kétnapos program során a legkisebbek, vagyis az óvodások is bemutatkoztak a közönségnek formációs gyakorlatukkal. Rendeztek városi labdarúgó-kölyökkupát, amelynek díjait az egykori ötletadó, a nyugdíjas sportvezető Pásztor Imre adta át. Itt az Újváros téri iskola csapata végzett az első helyen. A felnőttek a Langer László-emléktornán vettek részt, amivel a pár éve elhunyt testnevelő tanár előtt hajtottak fejet. A kerékpárverseny szintén izgalmasan zajlott, de voltak nyugalmasabb rendezvények is, mint a gofrisütés, a szavalóverseny vagy a játszóházi foglalkozások.


A sztárvendég ezúttal az aerobik sportág hazai ikonja, a hatszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok Katus Attila volt, aki az Almási Balogh Pál Kórház Egészségfejlesztő Irodájának (EFI) megvívására érkezett a Sajóvárkonyi Napok rendezvényre. Ha pedig ott járt, akkor szokásához híven alaposan megmozgatta közönségét. Az EFI egészségügyi szakemberei is tették a dolgukat, ők a jelenlévőket invitálták szűrővizsgálatra.

Fotó: Palotai István
Katus Attila mozgásra bírta a gyerekeket

Obbágy Csaba iskolaigazgató ezúttal is elégedett volt a rendezvény színvonalával, és örült annak, hogy azt sok helyben lakó is magáénak érezte. Elmondta, olyan szülők is érdeklődve figyelték a programokat, akik nem igazán járnak szülői értekezletre.

Fotó: Palotai István
Az óvodások műsora idén is sikert aratott

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.