EUR: 322,36 Ft
CHF: 287,95 Ft
2019. június 16., vasárnap
Jusztin

Belföld

Korábban is volt balesete a szállodahajó kapitányának

A Fővárosi Főügyészség megerősítette, hogy a múlt szerdai hajószerencsétlenségben érintetett szállodahajó kapitánya korábban már okozott balesetet.

Jurij C. április 1-jén Hollandiában okozott balesetet. Az előzetesben ülő ukrán kapitányt abban az ügyben is – akár a budapestiben – meggyanúsították. Kiderült, hogy Jurij C. a dunai hajóbaleset után az ütközéshez kapcsolódó adatokat törölt a telefonjáról.


Nyíri Iván, a Magyar Búvár Szakszövetség elnöke az ATV-nek azt mondta, hogy a mentési munkálatok rengeteget kivesznek a búvárokból. Nyíri szerint a Hableány utasainak felkutatásában részt vevő egyik búvár azt mondta, hogy egy holttestet átölelve lefeküdt a Duna medrének aljára, ott pihent meg, és ezután hozta fel az áldozatot. Az 1 óra 40 perces merülést követően a búvár pszichológust kért. A Terrorelhárítási Központ szerint már zajlik a Hableány kiemelésének előkészítése.

A Hableány sétahajó május 29-én süllyedt el, a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet tartózkodott. Eddig 16 holttest került elő, és további 12 személyt keresnek. Hét embert sikerült kimenteni.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek