2020. augusztus 13., csütörtök
Ipoly

Belföld

Kudarcra van ítélve az ellenzéki roncsderbi

Mint arról már korábban beszámoltunk, egymás után kerülnek elő az abszurdabbnál abszurdabb ellenzéki főpolgármesterjelöltek az őszi önkormányzati választásokra, és a nevetséges összefogási kísérletek már most jól láthatóan kudarcba fulladtak.

A legújabb információk alapján már hat darab főpolgármester-jelöltjük van: Sermer Ádám, Puzsér Róbert, Kerpel-Fronius Gábor, Schmuck Andor, Karácsony Gergely és Kálmán Olga. Az első kettő a jelenlegi állás szerint – ami egyébként elég gyorsan változik – nem fog részt venni az előválasztási akármiben, míg az utóbbi négy igen. Közben az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Kunhalmi Ágnes lényegében elismerte, hogy milyen reménytelen helyzetben van az ellenzék, és dühödten szidta egykori főnökét, Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnököt, amiért – ki tudja már hányadára – ismét hátba szúrta volt pártját, az MSZP-t – írja az Origo.


Folytatódik a budapesti főpolgármesteri castingnak nevezett – 2014-ben már megismert – bohózat. A balliberális pártok, a fake média és az álcivil szervezetek pont ott folytatják, ahol ezelőtt öt évvel, Falus Ferenc majdnem főpolgármester-jelölt szánalmas jeges vödrös performanszánál abbahagyták – tudatja a portál.

A gyorsan változó állás alapján most éppen hat jelölt indul el az ellenzéki roncsderbiben. Sermer Ádám, a Liberálisok jelöltje, akiről azt érdemes megjegyezni, hogy legalizálni akarja a marihuánát. Az a tény, hogy ez nem fővárosi hatáskör, Sermert látszólag nem zavarja, épp ellenkezőleg.


Továbbá Puzsér Róbert humorista, televíziós műsorvezető, aki mögül kihátráltak az EP-választásokon hatalmas kudarcot elszenvedett pártok, az LMP és a balliberálissá vált Jobbik. Puzsér mögött tehát nem áll már semmilyen politikai formáció, de ha állna, az sem nagyon változtatna a helyzeten, mivel az LMP a megszűnés határára került, a Jobbik pedig a fővárosban eddig sem nagyon létezett, most pedig végképp nem tényező.

A Gyurcsány-párt nem hivatalos ifjúsági szervezete, a Momentum is állított valamiért főpolgármester-jelöltet, Kerpel-Fronius Gábor informatikus személyében. A teljesen ismeretlen figuráról – akiről eddig senki sem hallott – csupán három dolgot lehet tudni. Egyrészt agyhalottnak mondta a saját hazáját, Magyarországot, másrészt droidoknak nevezte a Fidesz szavazóit, és természetesen – micsoda meglepetés! – tagja volt az SZDSZ-nek – számol be az Origo.

A portál beszámolója szerint Pünkösdhétfőn aztán bejelentkezett főpolgármester-jelöltnek Schmuck Andor, egykori szocialista politikus, a szépkorúakat tömörítő Tisztelet Társasága nevű szervezet vezetője. Schmuck 2010-ben is volt főpolgármester-jelölt, akkor még a Magyarországi Szociáldemokrata Párt színeiben.

Karácsony Gergely néhány napja még az MSZP, a nullaszázalékos kamupárt, a Párbeszéd és a DK közös jelöltje volt. Miután Gyurcsány látványosan kifarolt mögüle, már csak az EP-választáson megsemmisítő vereséget szenvedett MSZP-P jelöltje, legalábbis egyelőre. A számos pártot megjárt Karácsonyról egyértelműen ki lehet jelenteni, hogy ő az ellenzéki roncsderbi legszánalmasabb figurája. A karakterrel és karizmával a legkisebb mértékben sem rendelkező Karácsony városvezetésre (is) tökéletesen alkalmatlan, ahogy azt már megmutatta az általa – legalábbis papíron – irányított Zugló esetében. Ráadásul belekeveredett a parkolási botránysorozatba – írja a lap.

Nem csoda, hogy ezek után Gyurcsány leváltotta őt Kálmán Olga bukott tévériporternőre, aki eddigi pályafutása során függetlennek hazudta magát. A mostani állás alapján a szánalmas casting második fordulójában, az úgynevezett előválasztáson négyen vesznek részt: Kerpel-Fronius Gábor, Schmuck Andor, Karácsony Gergely és Kálmán Olga. Sermer Ádám és Puzsér Róbert csak az őszi önkormányzati választásokon szándékoznak indulni.

Az a tény, hogy olyan jelöltekkel áll elő az ellenzék, mint Karácsony, Sermer, Puzsér, Kálmán Olga, Schmuck és Kerpel-Fronius, csupán azt mutatja meg, hogy óriási bajban vannak, teljesen szétestek a sorozatos kudarcok, illetve legutóbb az EP-választáson elszenvedett történelmi vereség következtében, és semmi más nem maradt hátra nekik, mint a casting, hasonlóan a 2014-es önkormányzati választások előtti időszakhoz. A különbség csak az, hogy a casting 2019-re nevetséges roncsderbivé változott – közli az Origo.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek