2019. július 16., kedd
Valter

Belföld

Kutyamelegben is versenyeztek a kutyus-gazdi párosok a IV. Ebathlonon – Fotók!

Idén negyedik alkalommal rendezték meg a kutyák-gazdik ügyességi versenyét, az Ebathlont az Allee melletti Kőrösy sétányon szombaton. A játékos feladatokat nem a kiképzett, hanem kifejezetten „amatőr” kutyáknak szánták. A megmérettetés a kutyus-gazdi egymásra hangoltságról, együttműködésről szólt. Aki kíváncsi, milyen elmélyült kapcsolata van a kutyájával, esetleg szükség van-e az együttműködés fejlesztésére, annak az Ebathlon a legjobb lehetőség.

Az akadályokat versenyen kívül is ki lehetett próbálni a kutyusokkal, így azok is próbára tehették magukat és kedvencüket, akik nem szeretik a nyilvános megmérettetéseket. Mind az Allee, mind  szervező partnere, a Népszigeti Kutyaiskola idén is egy kellemes közös programot állított össze a környékbeli kutyabarátokkal a felelős állattartás jegyében.


Sokan tudják már, hogy az Allee állatbarát hely és bárki behozhatja az épületbe kedvencét. Most játékos verseny keretében a felelős állattartásra szeretnénk ráirányítani a figyelmet. Az erőszakmentes tanítástól kezdve a helyes életmódig számos fontos tudnivalóval meg lehetett ismerkedni nálunk. – fogalmazott Berzevici Rita az Allee marketing menedzsere.

Az eseményre a kutyapékség kóstolóval és receptekkel készült, de kreatív, kutyaügyességi játékokkal is megismerkedhettek az érdeklődők. Jelen volt a  Mancs a kézben Mentőkutyás Egyesület és a fajtamentő retriverhelp.hu is. Az Ebathlont szervező, nyitottságáról ismert Népszigeti Kutyaiskola szakembereit elismert kutyanevelő módszerükről, a Tükörmódszerről is lehetett kérdezni a helyszínen.


Az eseményen bemutatkoztak a fogyatékosokat segítő négylábúak is: az Allee fontos szerepet vállal képzésükben azzal, hogy terepet biztosít a kutyusok számára olyan élethelyzetekkel való találkozáshoz, mint a mozgólépcső vagy a fotocellás ajtók használata.

A versenyek junior (1 éves kor alatti) és felnőtt (1 éves kor feletti kutyusok) kategóriában zajlottak, az eredmények az alábbiak szerint alakultak:

Junior kategória

 • 1. helyezett – Papp Réka Anna – Nicolas (rövidszőrű skótjuhász)
 • 2. helyezett – Beréti Judit – Wendy (boston terrier)
 • 3. helyezett – Herendi Márta – Jana (keverék)

Felnőtt kategória

 • 1. helyezett – Tanászi Szandra – Nitro (malinois)
 • 2. helyezett – Noficzer Eszter – Turbó (keverék)
 • 3. helyezett – Schneider Léna Csenge – Zea (border collie)

 

A verseny három feladattípusból állt, amelyeken a bírák az időt és helyenként a pontosságot figyelték.

A rekord melegben párakapu hűtötte a nézőket és a résztvevőket, végül egy slag is előkerült a kutyák és gazdik örömére.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szijjártó: Fontos a határvédelem!

  Szijjártó: Fontos a határvédelem!

  A magyar kormány nem a problémát akarja Európába hozni, hanem a segítséget akarja odavinni, ahol a problémák vannak – jelentette ki a Süddeutsche Zetiung című müncheni lapnak adott interjúban Szijjártó Péter külügyminiszter.

 • A magyar kormány soha nem fogja feláldozni egyetlen nemzeti közösségét sem

  A magyar kormány soha nem fogja feláldozni egyetlen nemzeti közösségét sem

  A magyar polgári kormány sohasem fogja feláldozni a nagyhatalmi erőpolitika napi érdekeinek oltárán egyetlen nemzeti közösségét sem, és ilyet más államoktól sem várna el soha – jelentette ki Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn az Ungvárhoz közeli Palágykomoróc magyar kormánytámogatással felújított református templomának ünnepélyes átadásán.