EUR: 325,88 Ft
CHF: 294,25 Ft
2019. július 19., péntek
Emília

Belföld

Magyar startup teszi lehetővé az érintésmentes parkolást

Tucatnyi budapesti zárt parkolóban használható mostantól az a rendszer, amelynek segítségével úgy parkolhatunk, hogy az ezzel járó vesződést megoldja helyettünk a Rollet applikáció. Nem kell jegyet váltanunk, sem aprópénzzel bajlódnunk, sem a mobilunkról elindítanunk a parkolást, elég a vezetésre koncentrálnunk.

A felhasználónak roppant egyszerű a dolga: a rendszám és a bankkártyaadatok egyszeri regisztrálása után már készen is áll az érintésmentes parkolásra. A Rollet felismeri az autót, és automatikusan felnyitja előtte a sorompót. A fizetés is teljesen automatizált, a rendszer levonja az összeget a bankkártyáról.


A parkolásért nem számítanak fel kényelmi díjat, így a felhasználó pont annyit fizet, mint ha jeggyel parkolna. Júniustól 12 helyszínen elérhető a szolgáltatás, Óbudán, a Hegyvidéken és a belvárosi kerületekben, valamint a Lupa-tónál.

/Fotó: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Az egyéves születésnapját ünneplő startup tavaly júniusban Debrecenben debütált, azóta a város Smart City programjának egyik legismertebb szereplőjévé vált. A cívis városban jelenleg nyolc parkolóban érhető el az automatizált fizetési rendszer, köztük a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren is, ahol becslések szerint 700 ezer utas fordul meg 2019-ben.

Kapcsolódó Cikkek

 • Mérföldkő a családvédelmi akcióterv

  Mérföldkő a családvédelmi akcióterv

  Novák Katalin család- és ifjúságügyekért felelős államtitkár a Kossuth Rádió Vendég a háznál című műsorában adott interjút szerdán a családvédelmi akcióterv nemrégiben életbe lépett elemei kapcsán.

 • Ott marad a kerítés, ahol van

  Ott marad a kerítés, ahol van

  A kerítés ott marad, ahol van, mert a magyar emberek biztonságát szolgálja – jelentette ki Menczer Tamás, a külügyminisztérium államtitkára.

 • Századvég: Az iszlám nem fér össze az EU értékeivel

  Századvég: Az iszlám nem fér össze az EU értékeivel

  Miközben az Európai Unió rögzíti, hogy az EU olyan értékekre épül, amelyek többek között a férfiak és nők közötti egyenlőséget erősítik, az iszlám előretörésének révén a női-férfi egyenjogúság területe komoly kulturális kihívásokkal kerülhet szembe a következő években – állapította meg a Századvég Alapítvány csütörtökön az MTI-hez eljuttatott elemzésében.