EUR: 325,02 Ft
CHF: 295,05 Ft
2019. július 20., szombat
Illés

Tech

Már kutyák is vásárolhatnak az interneten

A Petz kisállat-felszereléseket forgalmazó webáruház kifejlesztett egy olyan mesterséges intelligenciára épülő alkalmazást, amelynek segítségével a kutyák kiválaszthatják kedvenc terméküket az online kínálatból. A használata is nagyon egyszerű, ugyanis nincs másra szükség, mint egy okoseszközre, legyen az számítógép, tablet vagy telefon, na meg egy webkamera. 

A szoftver analizálja az állat arckifejezését, miközben a gazdája megmutatja neki a termékeket. Ha a kutya érdeklődést mutat, a termék automatikusan a kosárba kerül. Azonban nem kell aggódni attól, hogy a kis kedvencünk súlyos költségekbe ver, ugyanis fizetés előtt a gazda a kosár tartalmából válogathat, és végül azt vásárolja, meg amit szeretne.


/Fotó: Profimedia, Ferrari

A program kifejlesztésében Leonardo Ogata kutyakiképző segített, akinek nagy jártassága van a különféle ebek arckifejezésének felismerésében. A szakember úgy gondolja, hogy ez egy igen hasznos fejlesztés, ugyanis a mesterséges intelligenciának köszönhetően a gazdiknak nem kell többé egy csomó olyan haszontalan dolgot megvennie, amit lehet, a kutyája nem is szeret.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kitart az Android operációs rendszer mellett a Huawei

  Kitart az Android operációs rendszer mellett a Huawei

  A Huawei saját fejlesztésű mobil operációs rendszere a Hongmeng nem okostelefonok, hanem mobil hálózatra kapcsolt ipari és lakossági berendezések számára készül – jelentette ki a Huawei Technologies igazgatótanácsának tagja, első alelnöke Catherine Chen, hangsúlyozva, hogy cége továbbra is az Android operációs rendszert használja majd okostelefonjai rendszerszoftvereként.

 • Nyaralás alatt se fizessen az adataival!

  Nyaralás alatt se fizessen az adataival!

  Hiába próbálunk nyaralás alatt digitális detoxot tartani, óhatatlanul szembesülünk azzal, hogy pihenés közben is szükségünk van információkra. Mit érdemes megnézni a környéken, milyen lesz az időjárás?

 • A magyarországi 4G mobilhálózatok a világ legjobbjai között vannak

  A magyarországi 4G mobilhálózatok a világ legjobbjai között vannak

  A Magyarországon működő 4G hálózatok letöltési sebessége kiemelkedő, a világon a 11. legjobb, Európában pedig a 6., és lefedettségben is a top 10-ben van – derült ki az OpenSignal 87 országot vizsgáló legfrissebb jelentéséből, amelyet a Magyar Telekom juttatott el az MTI-hez csütörtökön.