2020. augusztus 14., péntek
Marcell

Tech

Már kutyák is vásárolhatnak az interneten

A Petz kisállat-felszereléseket forgalmazó webáruház kifejlesztett egy olyan mesterséges intelligenciára épülő alkalmazást, amelynek segítségével a kutyák kiválaszthatják kedvenc terméküket az online kínálatból. A használata is nagyon egyszerű, ugyanis nincs másra szükség, mint egy okoseszközre, legyen az számítógép, tablet vagy telefon, na meg egy webkamera. 

A szoftver analizálja az állat arckifejezését, miközben a gazdája megmutatja neki a termékeket. Ha a kutya érdeklődést mutat, a termék automatikusan a kosárba kerül. Azonban nem kell aggódni attól, hogy a kis kedvencünk súlyos költségekbe ver, ugyanis fizetés előtt a gazda a kosár tartalmából válogathat, és végül azt vásárolja, meg amit szeretne.


/Fotó: Profimedia, Ferrari

A program kifejlesztésében Leonardo Ogata kutyakiképző segített, akinek nagy jártassága van a különféle ebek arckifejezésének felismerésében. A szakember úgy gondolja, hogy ez egy igen hasznos fejlesztés, ugyanis a mesterséges intelligenciának köszönhetően a gazdiknak nem kell többé egy csomó olyan haszontalan dolgot megvennie, amit lehet, a kutyája nem is szeret.

Kapcsolódó Cikkek

 • Segítség, kitört rajtam a technopánik!

  Segítség, kitört rajtam a technopánik!

  Napi több órát töltünk telefonnyomkodással
  A folyamatosan változó technológia, az egymást követő újdonságok gyakran okoznak olyan érzést, hogy “Jézusom, ez már követhetetlen, ennek biztosan katasztrófa lesz a vége!

 • Ön mekkora szűrőbuborékban él?

  Ön mekkora szűrőbuborékban él?

  A filter bubble, vagyis a szűrőbuborék gyakkorlatilag az a jelenség, amikor az online térben csak a hozzánk hasonlók és a miénkkel egyetértő vélemény vesz körbe bennünket.

 • A digitális én

  A digitális én

  Nagyon ritka, ha valakinek az online személyisége teljesen megegyezik a valós énjével. Szerencsés esetben csupán egy kicsit kozmetikázott és ráncfelvarrott a digitális közösségi identitás, súlyosabb esetben azonban köszönö viszonyban sincs a valósággal.