2019. július 18., csütörtök
Frigyes

Belföld

Maul Pincészet – Solár

Elsőre hűvös, de szépen nyíló illatok. Még egy pörgetés a pohárban, és robban. Intenzív, tiszta és roppant elegáns. Zamata szép, gyümölcsös, savai igen élénkek. A korty feszes, mégis légies, emellett hosszú. Egy pohár napsugár…

Maul Zsolt a hagyományos, kézműves borkészítést részesíti előnyben, felhasználva nagyszülei és szülei tapasztalatait, amelyeket a XXI. század technológiáival ötvöz.


Borai egyedi stílusúak, kedvencei a francia fajták, a merlot, a cabernet sauvignon, illetve a cabernet franc.

A Maul Borászat jelenleg a családi  háznál kialakított kis feldolgozóban található. Egy 2008-ban elnyert uniós pályázat tette lehetővé a felújításokat és a korszerűsítést. A négy 8000 literes és az egy 5000 literes kóracéltartály modern szőlőfeldolgozást tesz lehetővé, míg nyílt tartályaikban tradicionális szőlőfeldolgozást folytatnak.

Összesen 500 hektoliter bor készítésére és tárolására van lehetőség. A kis, családi borászatban évjáratonként 600-700 mázsa szőlőt dolgoznak fel. 2015-től évjáratonként 30-35 ezer üveggel palackoznak a pincészetben.

Kapcsolódó Cikkek

  • Századvég: Az iszlám nem fér össze az EU értékeivel

    Századvég: Az iszlám nem fér össze az EU értékeivel

    Miközben az Európai Unió rögzíti, hogy az EU olyan értékekre épül, amelyek többek között a férfiak és nők közötti egyenlőséget erősítik, az iszlám előretörésének révén a női-férfi egyenjogúság területe komoly kulturális kihívásokkal kerülhet szembe a következő években – állapította meg a Századvég Alapítvány csütörtökön az MTI-hez eljuttatott elemzésében.

  • Hogyan sportoljunk a nyári melegben?

    Hogyan sportoljunk a nyári melegben?

    Noha a kánikula megterheli a szervezetet, az edzés a legforróbb nyári hónapokban is biztonságosan kivitelezhető. Azonban nem árt figyelembe venni néhány tényezőt, amire fokozottan figyelnünk kell ebben az évszakban.