EUR: 322,36 Ft
CHF: 287,95 Ft
2019. június 16., vasárnap
Jusztin

Egyéb Érd

Megúsztuk komolyabb tűz nélkül!

Műszaki mentésekhez riasztották a legtöbbször az érdi tűzoltókat a tavalyi évben – derül ki a 2018. évi beszámolóból, amelyet a múlt héten fogadott el a képviselő-testület az érdi tűzoltó-parancsnokság tűzvédelmi tevékenységével kapcsolatban.

Sallai László tűzoltó alezredes, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság – Érdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője a beszámolóval kapcsolatban elmondta: az elmúlt évben több olyan helyi és kiemelt beruházás is megvalósult, amelyben a hatósági kollégái segítettek. Egyúttal megköszönte az önkormányzatnak az egész éves támogatást, amellyel segítették a tűzoltók munkáját.


– Megtapasztalhattuk, hogy a biztonság nemcsak nekünk feladatunk és nekünk fontos, hanem sokan szívügyüknek tekintik azt – fogalmazott.

A közlekedési balesetek egyre gyakoribbak a városban, ezeknél sokszor a tűzoltók segítségére van szükség (Illusztráció: Gergely Szilárd)

A kirendeltségvezető lapunknak úgy nyilatkozott, a tavalyi év tapasztalatai alapján a műszaki mentések száma nőtt meg nagyobb mértékben a városban.


– Ez elsősorban annak köszönhető, hogy a közutakon megnövekedett a forgalom. A tereléseknek, útfelújításoknak köszönhetően több közlekedési baleset történt, ezek nem minden esetben személyi sérüléssel járó balesetek, de több beavatkozást követelnek, hiszen a közúti akadály megszüntetését kell elvégeznünk – mondta a vezető. – A tavalyi év mozgalmas volt, de szerencsére nagy káresetekben nem kiemelkedő. Voltak nem szokványos feladataink. Ilyen volt például, amikor az egyik érdi általános iskolánál gázömlés miatt rövid idő alatt ki kellett ürítenünk a teljes iskolát, a gyerekeket buszokkal kellett elszállítanunk. Vagy, amikor Budaörsön egy irodaépületben tűz ütött ki, ehhez nagy erőkkel kellett kivonulnunk.

Sallai László kifejtette, a leggyakrabban műszaki mentésekhez, illetve az időjárás okozta tömeges eseményekhez riasztják a tűzoltókat. Ilyenek a fakivágások, vízszivattyúzások, épületkárok.

– Szintén idény jelleggel, tavasszal és ősszel megnő a szabadtéri tüzek száma is – mondta a kirendeltségvezető, hozzátéve, hogy ezek sok esetben kellő odafigyeléssel megelőzhetők lennének.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hendrix-műsor Tátraival

  Hendrix-műsor Tátraival

  A hejőcsabai Gárdonyi Parkban, varázslatos környezetében, június 28-án lehet majd egy különleges zenei csemegét nézni-hallgatni.

 • GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.

 • Légy szíves! Légy színes!

  Légy szíves! Légy színes!

  Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.