EUR: 325,89 Ft
CHF: 294,25 Ft
2019. július 19., péntek
Emília

Sport

Messi kereste a legtöbbet tavaly

Az amerikai Forbes idén is kiadott rangsora szerint az elmúlt évben Lionel Messi, a Barcelona argentin labdarúgója volt a világ legjobban kereső sportolója. A hazai rangsor élén is focista, Willi Orban áll.

A mértékadó lap összeállítása szerint a csatár tavaly június 1-je óta bruttó 127 millió dollárt (36,2 milliárd forint) keresett, ennyi a klubtól kapott fizetésének és egyéni támogatói bevételeinek összege. Messit a Juventus portugál csatára, Cristiano Ronaldo 109 millióval (31 milliárd forint) és a Paris Saint-Germain brazil támadója, Neymar 105 millióval (29,9 milliárd forint) követi.


EPA/ANDY RAIN

A rangsor élmezőnye (az összegek forintban értendők):

 1. Lionel Messi 36,2 milliárd
 2. Cristiano Ronaldo 31 milliárd
 3. Neymar 29,9 milliárd
 4. Saúl Canelo Álvarez (mexikói, ökölvívás) 26,8 milliárd
 5. Roger Federer (svájci, tenisz) 26,6 milliárd
 6. Russell Wilson (amerikai, amerikai futball) 25,5 milliárd
 7. Aaron Rodgers (amerikai, amerikai futball) 25,4 milliárd
 8. LeBron James (amerikai, kosárlabda) 25,3 milliárd
 9. Stephen Curry (amerikai, kosárlabda) 22,7 milliárd
 10. Kevin Durant (amerikai, kosárlabda) 18,6 milliárd

A magyar sportolók közül a Blikk korábbi összesítése szerint az RB Leipzig magyar származású és állampolgárságú 26 éves válogatott védője évente 3 millió eurót keres (969 millió forint). A második Hanga Ádám, a Barcelona kosarasa, aki három évre 7,5 millió euróért (2,4 milliárd forint) kötelezte el magát, vagyis évente 807,5 millió forintra számíthat. A korábbi listavezető Dzsudzsák Balázs, aki az Egyesült Arab Emírségeken belül váltott klubot, az Al-Ittihad Kalbánál évi 2,2 millió eurót (710 millió forint) keres.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Szárnyaltak a zöld sasok

  Szárnyaltak a zöld sasok

  A Ferencváros labdarúgócsapata 3-2-re legyőzte a bolgár Ludogorecet, így kettős győzelemmel jutott be a Bajnokok Ligája selejtezősorozatának második fordulójába.

 • Pótvizsga vár a pólós lányokra

  Pótvizsga vár a pólós lányokra

  Az orosz pólós lányok nemcsak szebbek – ha még lehet ilyesmit állítani politikailag túl korrekt világunkban –, de jobbak is a férfiaknál, nem véletlenül nyertek olimpiai bronzérmet. Így aligha számíthattak békés, sima mérkőzésre Keszthelyi Ritáék a kvangdzsui vb-n a csoportelsőségért vívott harcban.

 • Döntőbe jutott a szinkronúszócsapat

  Döntőbe jutott a szinkronúszócsapat

  A magyar csapat a 12. helyen bejutott a döntőbe a szinkronúszók szabad kombinációs versenyszámában a kvangdzsui világbajnokságon. A 15 együttest felvonultató kvalifikációban az Apáthy Anna, Dávid Janka, Farkas Dóra, Gács Boglárka, Gerstenkorn Mira, Hungler Szabina, Kassai Kamilla, Péntek Lili Hajnal, Szabó Anna, Teravágimov Virág összeállítású együttes 77,4000 pontot kapott a gyakorlatára.