2020. augusztus 03., hétfő
Hermina

Külföld

Migránsok gázoltak halálra egy kisfiút pünkösdvasárnap, majd elmenekültek

Az Origo írta meg, miszerint hajtóvadászat indult Franciaország két bevándorló után, akik egyébként unokatestvérek. Úgy tudni, hogy egy igazoltatás során Lorient elővárosában a fék helyett a gázra léptek, majd két kisfiút elütöttek.

A tíz éves fiú azonnal meghalt, a hét éves fiú let és halál között van. A két migráns egy közönséges rendőri kontroll elől menekült, nem akartak megállni a rendőröknek – írja a lap az AFP információira hivatkozva. A pünkösdvasárnap délutáni ellenőrzésnél feltehetően azt vizsgálták volna, hogy részeg-e a sofőr. Az unokatestvérek azért nem álltak meg, mert nincs jogosítványuk és feltehetően a kocsi is lopott volt.


A két unokatestvér egy gyorsétteremben evett, majd beültek egy autóba. Az AFP úgy tudja, hogy két török férfiről van szó, az egyik hírtelevízió szír bevándorlókról beszélt. A V4NA nemzetközi hírügynökség információi szerint a kocsi nem az ő nevükön volt, valószínűleg lopták.

Pünkösdvasárnap Lorient külvárosában a rendőrök rutinellenőrzést tartottak, alkoholszondát kellett megfújniuk a vezetőknek és persze a papírokat is elkérték. Az unokatestvérek ezért a buszsávon keresztül menekülni próbáltak, majdnem összeütköztek egy másik autóval, majd elütöttek két kisfiút, akik szabályosan mentek át előttük – írja a lap.


A 7 éves kisfiú életveszélyesen megsérült, Laureline Peyrefitte ügyész szerint nem lehet pillanatnyilag megmondani, hogy túléli-e a balesetet. A 10 éves kisfiú azonnal meghalt. A két unokatestvér a kisgyerekek elgázolása után gyalog menekült tovább és egyelőre nem tudták elfogni a rendőrök. Mindössze annyi történt, hogy legalább nevüket tudják. A kisfiú halála után azonosították a két férfit, akkor derült ki a rendőrség számára, hogy egyiknek sincs jogosítványa, ráadásul a sofőrt már büntették is amiatt, mert jogosítvány nélkül vezetett. Hajtóvadászat indult ellenük. Ha elfogják őket, a sofőrre nagyjából 10 év börtön vár, de utasát is súlyosan megbüntetik.

Kapcsolódó Cikkek