EUR: 325,89 Ft
CHF: 294,25 Ft
2019. július 19., péntek
Emília

Egyéb Szekszárd

Milliókat kapott véletlenül

Az elmúlt napokban különleges ügyben született döntés a Szekszárdi Járásbíróságon. Még 2016 októberében történt, hogy egy nőnek a rendszeresen folyósított havi 267 euró járadék helyett 267 ezer eurót utalt át az ügyben sértettként szereplő gazdasági társaság. Az akkoriban Németországban élő vádlott a mintegy 82 millió forintot három nap alatt felvette a számlájáról – tájékoztatott dr. Bajusz János, a Szekszárdi Törvényszék sajtótitkára.

– A Szekszárdi Járásbíróság a június 12-én megtartott nyilvános tárgyalásán bűnösnek mondta ki a vádlottat jogtalan elsajátítás vétségében, ezért egy év fogház fokozatú szabadságvesztésre ítélte, amelynek végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztette. A bíróság továbbá kötelezte a vádlottat 90 ezer 725 euró, bűncselekménnyel okozott kár kártérítés jogcímén történő megfizetésére a sértetti gazdasági társaság részére – részletezte a sajtótitkár.


Az ítélet szerint, a már több éve Németországban élő vádlott bankszámlájára a sértetti gazdasági társaság könyvelője rendszeres havi kártérítés jogcímén 267 euró helyett tévedésből 267 ezer 810 eurót utalt át. A könyvelő észlelte a tévedést, fel is vette a kapcsolatot a vádlottal, és felhívta a figyelmét a többlet visszafizetésére. A vádlott ígéretet tett a tévesen kapott összeg visszautalására, de ennek nem tett eleget. A könyvelő a későbbiekben SMS-eket és e-mailt is küldött a vádlott részére, amelyekre a vádlott nem reagált. A vádlott az utalást követő három napon belül teljes egészében felvette a részére tévesen átutalt összeget a számlájáról. A vádlott ezen cselekményével több mint 81 millió forintos kárt okozott a sértetti gazdasági társaságnak. A kárösszeg jelentős hányada személygépkocsi, illetve készpénz lefoglalása révén az eljárás során megtérült, míg a hiányzó 90 ezer euró megtérítésére a bíróság kötelezte vádlottat.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

 • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.

 • A kenyér teremtői

  A kenyér teremtői

  Az 1987-ben újjáalakult Sóshalmi Olvasókör minden évben megemlékezik a régi magyar hagyományokról, így például nyáron az aratási szokásokról is.