EUR: 327,39 Ft
CHF: 300,49 Ft
2019. augusztus 22., csütörtök
Menyhért, Mirjam

Egyéb Eger

Minden városrészt érint a fejlesztési program 

A Miniszterelnökségtől elnyert keretből Eger önkormányzata 2017-ben egymilliárd forintos közterületi infrastruktúra-fejlesztési programot indított. A beruházássorozat nagyrészt már megvalósult, az idei évre maradtak az engedélyköteles, nagyobb lélegzetvételű munkák. A program valamennyi városrészt érinti, nagy lökést adva a megyeszékhely közlekedésfejlesztésének.

A Füzér utca – az ugyancsak e program keretében fejlesztett Fertőbánya utcához hasonlóan – eddig nem rendelkezett szilárd burkolattal, valamint megfelelő csapadékvíz-elvezetéssel. A bruttó 21,2 millió forintos beruházás során 82,5 méter hosszú, 3,5 méter széles útpálya épült, amelyet egyik oldalon süllyesztett szegély, a másik oldalon pedig padkafolyóka határol. A meglévő gyalogossáv helyére egy méter széles járdát építettek, valamint a lakókkal egyeztetve a kivitelezésben érintett kapubehajtókat is átépítettek. A Füzér utcában 75 méternyi süllyesztett szegélysor, 94 méternyi kiemelt szegély és 87 méternyi folyóka épült. A beruházás keretében 43,5 köbméter aszfaltburkolat került a területre.


A fejlesztési program összeállításánál a fő cél az volt, hogy a városvezetés az egri polgárok szempontjából kulcsfontosságú beruházásokat valósíthasson meg – olyan területeken is, amelyek nem érintettek az ismert uniós pályázati programokban. Egyrészt olyan fejlesztések valósultak meg 2017–18-ban, amelyek a város egésze szempontjából jelentősek, hiszen nagy forgalmú utakat érintettek (Almagyar, Kossuth, Barkóczy, Széchenyi, Pásztorvölgy utca). Másrészt egy-egy lakóközösség kérésére is létrejöttek olyan beruházások, amelyeket már régen vártak, és amelyek a mindennapokat teszik komfortosabbá (Tittel, Olasz, Csokonai, Tizeshonvéd és Radnóti utca; járdák: Ludányi, Kallómalom, Vallon utca).

Martonné Adler Ildikó alpolgármester az utca átadásán elmondta, hogy már régóta méltatlan állapotok között kellett közlekedniük a Füzér utca lakóinak, sok esetben sáros lábbal kellett bemenniük az otthonaikba vagy a munkahelyükre. Ezzel a rég várt fejlesztéssel az önkormányzat egy kulturált, szép utcát tud az ott lakók rendelkezésére bocsátani.


Kapcsolódó Cikkek

 • Nagyüzem a Haladásnál

  Nagyüzem a Haladásnál

  Négy szakosztály felnőtt-, illetve utánpótlás-játékosai gyakorolnak a Rohonci úti sportkomplexum szó szerint XXI.

 • Újraéled a legendás cukrászda

  Újraéled a legendás cukrászda

  Hamarosan ismét élettel telik meg a tatabányaiak egykori kedvenc helye. Az régi Gála cukrászdához számtalan élmény köti a városban élőket, hiszen több mint négy évtizeden át kóstolhatták itt kedvenc süteményeiket.

 • Aszfaltot kapott a Hunyadi utca

  Aszfaltot kapott a Hunyadi utca

  A Hunyadi utca mellett nemrég a Szapáry, a Bihari, a Keselyű, a Bikszádi, a Könyves Kálmán és a Szénégető utca is szilárd burkolatot kapott.

 • Tömegek futottak a Kolorfesztiválon

  Tömegek futottak a Kolorfesztiválon

  Közel ezren vettek részt az idén hatodik alkalommal megrendezett kazincbarcikai Kolorfutáson, melynek a hagyományokhoz híven idén is a Kolorfesztivál adott otthont.