EUR: 323,33 Ft
CHF: 291,40 Ft
2019. június 25., kedd
Vilmos

Egyéb Nyíregyháza

Mozizás a Rózsakertben

A hat Oscar-díjat nyert Forrest Gumppal indul június 19-én 20.30-kor a Rózsakert Szabadtéri mozi, amely nyolc nagy sikerű filmmel várja az érdeklődőket és a jó időt.

A nevem Forrest. Forrest Gump.” Ki ne ismerné a Tom Hanks által alakított, szellemileg kissé visszamaradott fiatalember történetét, aki 1950 és 1970 között Amerika szinte minden jelentős eseményén részt vett, csaknem valamennyi meghatározó egyéniségével találkozott, de képtelen volt felfogni ennek jelentőségét. Egy ártatlan fiú, aki akkor élt, amikor Amerika éppen „elvesztette ártatlanságát”. A romantikus mesére érdemes újra és újra rácsodálkozni.


A Keresztapa Hollywood történetének egyik leghíresebb filmje, amit Francis Ford Coppola rendezett olyan nagyságok főszereplésével, mint Marlon Brando, Al Pacino vagy Robert Duvall. A film bemutatja az olasz gyökerű maffia működését, amely az Egyesült Államokban a világ egyik legrettegettebb hatalmává vált.

A mozi szervezői az animációs filmek kedvelőire is gondoltak: műsorra tűzték a klasszikussá avanzsált Shreket és a Madagaszkárt is. Ez utóbbiból azt is megtudhatják a szórakozni vágyó nézők, mit jelent az a mondás: „Nagy az Isten állatkertje.”


Öt Oscar-díjat kapott Steven Spielberg a Ryan közlegény megmentése című filmjéért, amelynek ugyancsak Tom Hanks játssza a főszerepét. Ezúttal Miller századosként azt a feladatot kapja a normandiai küzdelmes partraszállást követően, hogy az ellenséges hátországból menekítse ki Ryan közlegényt, akinek három bátyja szinte azonos időben esett el a II. világháború különböző hadszínterein. Legalább őt ne veszítse el az édesanyja! Sikerül vajon? Szerencsére ma már felfoghatatlan a filmben elhangzó hadparancs: „Öt ember jó zsíros célpont, egy csak lőszerpocsékolás.”

A Rózsakert Szabadtéri Színpad kitűnő helyszíne a nyáresti filmvetítéseknek (Fotó: Trifonov Éva)

Ha eljő Joe Black, akkor július 17-e lesz. A Sir Anthony Hopkins által alakított özvegy médiamágnás pazar körülmények között él két leánya közelében. Eljön érte a halál, aki meg is testesül Joe Black képében. (Igen jóképűre sikeredett a „rém”, ugyanis az ifjú Brad Pitt alakította.) Amikor azonban meglátja a házigazda egyik lányát, beleszeret, és inkább marad még a földön. Meddig? Megtudják, akik megtekintik az 1998-ban készült filmet.

Kihagyhatatlan az Egy asszony illata! A filmben nyújtott alakításáért Al Pacino Oscar-díjat kapott, de emlékezetes Chris O’Donnell játéka is. Frank Slade, a nyugállományú alezredes New Yorkba megy, hogy végre élvezze az életet. A vak férfit vonakodva kíséri el az ifjú Charlie, ám az együtt töltött napok mindkettőjüket megváltoztatják.

Ragyogó zenékkel, sok-sok nevetésre késztető jelenettel zárják a kertmozis évadot a Diszkópatkányok. A Butabi fiúk álma, hogy felkerüljenek a Roxbury Klub vendéglistájára. „Szerencséjükre” kocsijuk összekoccan az egyik törzsvendégével, aki megígéri, hogy kárpótlásul a gagyi helyekhez szokott, őrületesen táncoló szerencsétlen fickókat bevezeti a hőn áhított, csillogó világba. Vagy mégsem? A Rózsakert Szabadtéri Színpadon augusztus 7-én kiderül.

Telt házra számítanak a szervezők (Fotó: Trifonov Éva)

Kapcsolódó Cikkek