2019. június 16., vasárnap
Jusztin

Egyéb Dunaújváros

Múzeumok éjszakája ókori programokkal

A dunaújvárosi Intercisa Múzeum is csatlakozik a Múzeumok Éjszakája országos rendezvényéhez. Az események június 22-én délután öt órakor a római kori kőtárban kezdődnek, a víztorony mellett, ahol kézműves-foglalkozások és római kori játékok várják a fiatalokat, valamint a korabeli ruhák, fegyverek kipróbálására is lehetőség lesz.

Este fél  héttől Keszi  Tamás régész tart szakvezetést a kőtárban, majd este nyolc órától az „Ókori piknik a diófa alatt” elnevezésű program következik, amelyen szabad tűzön készített ételeket kóstolhatnak meg a vendégek. Este kilenc órától „Iuppitertől Jézusig – Vallás a római korban” címmel tart előadást Buza Andrea régész, amit este tíz órától Keszi Tamás vetített képes bemutatója követ, amelynek címe „Csontvázak a szekrényben, avagy Jó a halott a háznál”. A részvétel ingyenes, eső esetén a program elmarad.


Ókori pikniket is szerveznek

Kapcsolódó Cikkek

  • GasztroSopron Bortúra

    GasztroSopron Bortúra

    GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.

  • Légy szíves! Légy színes!

    Légy szíves! Légy színes!

    Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.