EUR: 325,80 Ft
CHF: 294,20 Ft
2019. július 18., csütörtök
Frigyes

Belföld

Negyvenöt kilométernyi fővárosi földutat aszfaltoznak az év végéig

Várhatóan negyvenöt kilométernyi fővárosi földutat aszfaltoznak le az év végéig a budapesti útépítési program keretében, ez a földutak mintegy húsz százalékát jelenti – közölte a program koordinációjáért felelős miniszteri biztos szerdán Budapesten újságírókkal, hozzátéve: a program második üteme folyamatban van.

A program keretében a pesti oldalon elsőként elkészült XVI. kerületi út átadóján Szatmáry Kristóf közölte: a tervek szerint négy-öt éven belül az összes fővárosi belterületi földutat leaszfaltozzák.


A politikus, aki a körzet fideszes parlamenti képviselője is, elmondta, két évvel ezelőtt a XVI. kerületi képviselők vetették fel a Fidesz budapesti választmányán, hogy a fővárosi külső kerületekben lévő földutak aszfaltozására támogatásra lenne szükség. Ezután kezdeményezték a kormánynál egy budapesti útépítési program elindítását; első lépésként 10 milliárd forintot biztosított a kormányzat a programra.

A tavaly év végén kiírt pályázatra 14 kerület 188 földút aszfaltozására nyújtott be pályázatot. Ezek hossza 45 kilométer, ami a budapesti földutak mintegy 20 százaléka. Ezeket várhatóan az év végéig leaszfaltozzák.


Szatmáry Kristóf kitért arra is, hogy az első körben nem az összes forrásra érkezett pályázat, így a program második körében mintegy 2 milliárd forintra írtak ki pályázatot. Ennek keretében öt kerület pályázatot mintegy tíz kilométernyi út megépítésére.

A példaértékű program a kormány, a főváros és a kerületi önkormányzatok együttműködésének köszönhetően valósulhat meg – hangsúlyozta a kormánypárti politikus.

Kovács Péter (Fidesz-KDNP), a XVI. kerület polgármestere elmondta, a kerületben a most elkészült utca mellett további kettő már átadás előtt van. A kerületben összesen 11 utat építenek ki – közölte.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Századvég: Az iszlám nem fér össze az EU értékeivel

    Századvég: Az iszlám nem fér össze az EU értékeivel

    Miközben az Európai Unió rögzíti, hogy az EU olyan értékekre épül, amelyek többek között a férfiak és nők közötti egyenlőséget erősítik, az iszlám előretörésének révén a női-férfi egyenjogúság területe komoly kulturális kihívásokkal kerülhet szembe a következő években – állapította meg a Századvég Alapítvány csütörtökön az MTI-hez eljuttatott elemzésében.

  • Hogyan sportoljunk a nyári melegben?

    Hogyan sportoljunk a nyári melegben?

    Noha a kánikula megterheli a szervezetet, az edzés a legforróbb nyári hónapokban is biztonságosan kivitelezhető. Azonban nem árt figyelembe venni néhány tényezőt, amire fokozottan figyelnünk kell ebben az évszakban.