2019. június 16., vasárnap
Jusztin

Egyéb XXII.kerület

Néptánc és összetartozás

A nemzeti összetartozás napja nagytétényi országzászlónál tartott megemlékezésén dr. Csatáry György, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Lehoczky Tivadar Társadalomtudományi Kutatóközpontjának vezetője mondott beszédet.

– 2010-ben Magyarország úgy döntött, hogy ezt a napot a közel 100 éve elszakított magyarok összetartozásának szimbólumává teszi. A magyar állam ekkor mondta ki, hogy a szétszakítottság ellenére a magyarság minden tagja az egységes magyar nemzet része. Az országzászlónál tizenhárman tettek állampolgári esküt, az új állampolgárok a kerületben élő Bányai Gábor Bertalan keramikus emlékérmét is megkapták. A megemlékezésen fellépett a Nádasdy Néptánccsoport.

Az Országzászlóval szemközt áll a nagytétényi Nagyboldogasszony templom (Fotó: Matyi)

A Nádasdy Néptánccsoport műsora (Fotó: Matyi)

Kapcsolódó Cikkek

 • Légy szíves! Légy színes!

  Légy szíves! Légy színes!

  Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.

 • Hendrix-műsor Tátraival

  Hendrix-műsor Tátraival

  A hejőcsabai Gárdonyi Parkban, varázslatos környezetében, június 28-án lehet majd egy különleges zenei csemegét nézni-hallgatni.

 • GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.