EUR: 326,36 Ft
CHF: 294,66 Ft
2019. július 18., csütörtök
Frigyes

Belföld

Novák Katalin: A családpolitika gazdasági kérdés is

A demográfia és a családpolitika nemcsak ideológiai, hanem gazdasági kérdés is, és a nemzetközi versenyképesség szempontjából egyaránt meghatározó – véli Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.

A politikus a Német–Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara Munka és család című szakmai fórumán elmondta, hogy a munka és a család egyensúlyát támogatja a munkahelyvédelmi akció, a gyed extra, valamint a bölcsődefejlesztések. Hasonló a kormány célja a kisgyermekes szülőknek biztosítandó részmunkaidővel, valamint a januárban életbe lépő nagyszülői gyeddel.

Credit line: Profimedia, DPphoto

A 3–6 év közötti gyereket nevelő nők foglalkoztatottsága meglepően magas, 75,3 százalék, a három év alatti gyereket nevelőknek azonban csak 15,4 százaléka dolgozik – mondta az államtitkár, hozzátéve, hogy az utóbbiak foglalkoztatottságának növelése nem célja a kormánynak.

A munkahelyi bölcsődék számának növekedése is támogatja a nők munkavállalását, ennek érdekében a kormány megemeli ezeknek az intézményeknek a finanszírozását: az idei 180 ezer forinttal szemben jövőre 700 ezer forint támogatást kapnak gyerekenként.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Külföldről nem lehet majd szennyvíziszapot behozni

  A szennyvíziszap külföldről történő behozatalát a magyar hatóságok a jövőben nem fogják engedélyezni – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

 • Szarka Tamás a költészetről, Tusványoson

  Szarka Tamás a költészetről, Tusványoson

  Szarka Tamás immár 40 éve áll színpadon. Dalaira a már jól ismert, sajátos stílus jellemző irodalmi értékű szövegvilága mellett. Zenéje és versei hatnak az értelemre, az érzelmekre és az érzékekre.

 • Orbán-Bach találkozó: Budapest elismert sportfőváros

  Orbán-Bach találkozó: Budapest elismert sportfőváros

  A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) fennállásának 125. évfordulójáról és a nemzetközi sportvilág legfontosabb kérdéseiről egyeztetett Orbán Viktor miniszterelnök és Thomas Bach, a NOB elnöke csütörtökön a Karmelita kolostorban – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.