2019. június 26., szerda
János, Pál

Belföld

Orbán meglátogatta Kazinczy sírját

Orbán Viktor miniszterelnök meglátogatta A Magyar Nyelv Múzeumát Széphalmon, ahol koszorút helyezett el a Kazinczy-sírkertben.

Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója Orbán Viktornak elmondta, céljuk az, hogy jobb magyarként távozzanak az idelátogatók, mint ahogy bejöttek. A miniszterelnök bejárta a múzeum egész területét és a kertet is, ahol egy koszorút is elhelyezett emlékül.


A Sátoraljaújhelyhez tartozó Széphalmon, Kazinczy Ferenc egykori gyümölcsöskertjének helyén 2008. április 23-án nyílt meg A Magyar Nyelv Múzeuma.

Hommage à Kazinczy

Hommage à Kazinczy

Gepostet von Orbán Viktor am Mittwoch, 5. Juni 2019

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Ötven migránst fogtak Csongrád megyében

  Ötven migránst fogtak Csongrád megyében

  Három csoportban összesen ötven migránst tartóztattak föl a rendőrök szerdára virradóra Csongrád megyében, közülük négy afgán férfit egy szerb embercsempész szállított az M5-ös autópályán – tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

 • Manfred Weber továbbra is magának követeli az EB-elnöki tisztségét

  Manfred Weber továbbra is magának követeli az EB-elnöki tisztségét

  Manfred Weber továbbra is fenntartja, hogy az európai parlamenti (EP-) választás eredménye alapján neki mint az Európai Néppárt (EPP) csúcsjelöltjének kell megkapnia az Európai Bizottság (EB) elnöki tisztségét, a politikus erről egy vendégkommentárban írt a Die Welt című konzervatív német lap szerdai számában.

 • Fidesz: Gyurcsányék veszélyeztetnék a magyar családok biztonságát

  Fidesz: Gyurcsányék veszélyeztetnék a magyar családok biztonságát

  A jövő évi költségvetést joggal hívják a magyar családok költségvetésének, hiszen minden eddiginél több pénz jut a gyermeket nevelő családokra, Gyurcsányék azonban veszélyeztetnék az ő biztonságukat – mondta Böröcz László, a Fidesz frakcióvezető-helyettese szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.