EUR: 325,92 Ft
CHF: 294,12 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Extra

Páva barátságból közös zenekar

A Duna Televízió Fölszállott a Páva gyerekévadának két korábbi győztese, ifj. Ürmös Sándor és Horváth Áron ellenfelekből hamar igaz barátokká váltak. A két fiú pedig most új projektbe kezdett: közös zenekart alapítottak, ahol nép-, és cigányzenéket dolgoznak fel. 

Áron (balra) és Sanyi a versenyben is segítették egymást

A Duna Televízión az első gyermek Fölszállott a pávában egy hihetetlen tehetségre csodálkozhattunk rá, amikor a most 16 éves ifj. Ürmös Sándor megnyerte a népzenei és néptáncos vetélkedő 2015-ös évadát.  A műsor során számtalan barátság szövődött a kulisszák mögött, így jött létre a hangszeres szólistákból a Sarjú Banda, amely formációval 2016-ban zenekarként indultak. Sanyi mint cimbalmos erősítette a csapatot. A formáció egészen a döntőig menetelt, ahol viszont Unger Balázs tanítványa,  a 12 esztendős jászfényszarui Horváth Áron nyert, megfosztva a kétszeres győzelemtől Ürmös Sanyit. Ez a műsor azonban nem csak a győzelemről szól, és ezt bizonyítja az immár kamaszkorba lépett két győztes fiatalember barátsága is. Áron és Sanyi ugyanis azóta is elválaszthatatlanok, a versengést maguk mögött hagyva, közös zenekart is alapítottak, CimbaloMania (https://www.facebook.com/CimbaloMania/) néven.


– Sanyikával nagyon jóban lettünk a verseny alatt. Hiába voltunk ellenfelek nagyon sokat segített nekem, hiszen ő már korábban megnyerte ezt a műsort és velem örült mikor 2016-ban én is győztes lettem. Barátokká váltunk, ami a Páva után csak még szorosabbá vált. Ha Budapesten voltam mindig találkoztunk és örömzenéltünk – kezdte Horváth Áron a Lokálnak. A két fiú pedig januárban együtt lépett fel egy koncerten, ami után nem is volt kérdés, hogy a jövőben is együtt zenélnek majd.

– Olyan jól működtünk együtt a színpadon és élveztük a közös felkészülést, hogy eldöntöttük: szeretnénk egy közös zenekart. A formációnkban négyen vagyunk. Velünk zenél még egy barátunk és Sanyika testvére is. Még nem volt fellépésünk, egyenlőre a gyakorlás időszaka tart. Szinte mindennap próbálunk. Szeretnénk minél előbb felvenni egy albumot és akár külföldön is megmutatni magunkat. Inkább nép-, és cigányzene feldolgozásokban gondolkodunk, de ha úgy alakul szívesen írnánk saját dalokat is – tette hozzá Áron, aki családja inkább a rockzene szerelmese, míg Sanyi egy cigányzenész család sarja. Az eltérő közeg ellenére, így is hatalmas köztük az egyetértés.


Június 30-ig lehet nevezni

A Duna Televízió és a Hagyományok Háza meghosszabbította a Fölszállott a páva következő gyermek évadának jelentkezési határidejét: egy héttel tovább, június 30. éjfélig lehet beküldeni a pályázatokat. A népzenei és néptáncos tehetségkutatóra idén a 6 és 14 év közötti korosztály jelentkezhet a Hagyományok Háza honlapjáról www.hagyomanyokhaza.hu és a www.folszallottapava.hu oldalról elérhető online regisztrációs űrlap kitöltésével, valamint a pályázati anyag (hang- vagy videófelvétel, továbbá fényképek) linkjeinek csatolásával. Ez
alapján egy szakmai zsűri hoz döntést arról, hogy mely produkciók mutatkozhatnak be a budapesti előválogatókon, ahonnan az út egyenesen az élő adásokba vezet. November és december folyamán ismét 48 produkció áll a Fölszállott a páva színpadára, karácsony előtt pedig kiderül, kik lesznek a kategóriák legjobbjai, és 2019-ben ki lesz a nézők kedvence.

További cikkek: 

Kapcsolódó Cikkek

 • Az új Bond-filmben egy nő helyettesíti a 007-est

  Az új Bond-filmben egy nő helyettesíti a 007-est

  A 25. James Bond-filmben, amelyet jelenleg Olaszországban és Nagy-Britanniában forgatnak, egy időre egy új női szereplő áll be a 007-es helyére: az új karaktert egy fekete brit színésznő, Lashana Lynch alakítja.

 • Milliókat fizettek Diana melegítőjéért

  Milliókat fizettek Diana melegítőjéért

  Elárverezték 53 ezer dollárért (15,3 millió forint) az 1997-ben elhunyt Diana walesi hercegnő egy Fly Atlantic feliratú sötétkék melegítőfelsőjét, amelyet a néhai hercegnő Richard Branson brit milliárdostól, a Virgin Atlantic alapítójától kapott ajándékba.

 • Stroke-ot okozhat az alvászavar

  Stroke-ot okozhat az alvászavar

  Noha az alvászavar mára Magyarországon is népbetegség, még mindig nem tudunk róla eleget. Pedig egyes fajtái súlyos esetben akár szívinfarktushoz és stroke-hoz is vezethetnek.