EUR: 361,08 Ft
CHF: 340,18 Ft
2020. március 31., kedd
Árpád

Belföld

Petíció indult az abortuszon nevetgélő Cseh Katalin lemondásáért

Mint arról korábban beszámoltunk, a Momentum európai parlamenti (EP-) képviselője, Cseh Katalin egy Klubrádióban zajló beszélgetés során egészen felháborító módon nevetgélt azon, hogy a műsor házigazdája botmixerhez hasonlította a műtéti abortuszt. A momentumos képviselő lemondása érdekében most aláírásgyűjtést indítottak civilek – tudta meg az Origo.

„Döbbenten találkoztunk tegnap a Momentum új EP-képviselője, Cseh Katalin és a feminista újságíró, Papp Réka Kinga Klubrádióban néhány éve elhangzott gyomorforgató, vállalhatatlan megnyilvánulásával: érzéketlenül és kegyetlenül űztek gúnyt a születendő gyermekek életének erőszakos kioltásából” – ezzel a felszólítással indítottak aláírásgyűjtést civilek az abortuszon röhögcsélő, momentumos Cseh Katalin lemondatásáért. A petíció megfogalmazói úgy látják, hogy a politikus megnyilvánulása „érzéketlen, gyomorforgató, vállalhatatlan”. Meglátásuk szerint az újdonsült európai parlamenti képviselő „a születendő emberek erőszakos halálán való gúnyolódáshoz csatlakozott”, ezzel okot adva a közéletből való távozásra. Ezért két követelést fogalmaztak meg vele és pártjával szemben:


  • arra kérik Cseh Katalint, kérjen bocsánatot, és adja vissza EP-képviselői mandátumát.
  • a Momentum Mozgalmat pedig arra kérik, szólítsa lemondásra EP-képviselőjét, és azonnal határolódjon el az idézett kijelentésétől.

„Jóérzésű emberekként betartjuk az emberi minimumokat, és nem vihorászunk más ember halálán. Nem gúnyolódunk más emberek erőszakos halálának botmixerhez való hasonlításán” – zárták gondolataikat a petíció megfogalmazói. Az már most látszik, hogy egyre nagyobb a nyomás a Momentum vezetésén, hogy lépjen az ügyben, hiszen pár nap alatt már több mint 10 ezren aláírták a petíciót – számol be az Origo.

Mint ismert, miután az európai parlamenti választáson Cseh Katalin mandátumot nyert, előkerült róla egy korábbi hangfelvétel, amelyen Papp Réka Kinga feminista újságíróval beszélgetett a Klubrádióban. Az esetről a Lokál is beszámolt.


A vendég Cseh Katalint szülész-nőgyógyászként mutatták be, mint aki rezidensként dolgozik majd az I. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán. (Cseh Katalin ekkor még nem politizált hivatásszerűen, bár már Bajnai Gordon Haza és Haladás Alapítványában és az Egymillióan a sajtószabadságért csoportban is fel-fel bukkant, amelyet Juhász Péter, az Együtt későbbi elnöke vezetett.) A műsorban arról beszéltek, hogy a terhesség valójában egy probléma, és ennek a problémának milyen megoldásai lehetnek, a védekezéstől az abortuszig.

A videó leggyomorforgatóbb része, amikor Papp Réka Kinga elképesztő módon, botmixerhez hasonlította a műtéti abortuszt, amin a szülész-nőgyógyász (!) végzettségű Cseh Katka, aki azonos a Momentum vasárnap megválasztott EP-képviselőjével, Cseh Katalinnal, csak idétlenül nevetgélt, majd hozzátette: „Ezt még nem hallottam (…) Majd elterjesztem én is a kis körömben.”

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek