EUR: 323,55 Ft
CHF: 292,04 Ft
2019. június 24., hétfő
Iván

Életmód

Rengeteg gyerek táborozik nyáron

Hamarosan itt a táborszezon, ezért már időben érdemes elkezdeni a keresést, hogy megtaláljuk a gyermekünk számára a legmegfelelőbbet. A Táborfigyelő szerint folyamatosan növekszik az igény a készségfejlesztő táborok iránt, a legnépszerűbbek azonban a sport témájúak. Meglepő adat, hogy még soha ennyi kisdiák nem táborozott a nyáron mint ahányan idén fognak.

A magyar családok anyagi helyzetének javulását is mutatja, hogy egyre több gyermeknek van lehetősége a nyári szünetet különböző táborokban tölteni.


Nagyon sok, több mint 215 ezer gyermek fog táborozni idén nyáron. Rengeteg foglalkozás közül választhatunk, igaz, 10 százalékkal drágábban, mint tavaly. A szülők közel fele még nem választott tábort gyermekének, vagyis a következő hetekben igazi roham várható a megmaradt táborhelyekért – derült ki a Táborfigyelő felméréséből.

A választáskor a szülők közel 20 százaléka már nemcsak biztonságos felügyeletet és szórakozást keres gyermekének, hanem azok egészséges mentális fejlődését, problémáik megoldását is elvárják a szervezőktől.


A tematikát tekintve az idei évben teljes átrendeződés figyelhető meg a piacon. A legnépszerűbb téma 2019-ben a sport, míg az angol nyelvi és informatikai táborok holtversenyben a második helyen állnak. A harmadik helyre az egyre dinamikusabban előretörő készségfejlesztő táborok kerültek, míg azokat a katonai és honvédelmi, valamint a kalandtáborok követik a ranglistán. Érdekes újdonság, hogy egyre több Magyarországon a meghökkentő témájú vagy extrém tábor, melyekre a kereslet is folyamatosan növekszik – írja a Táborfigyelő.

A táborok azonban nemcsak egy adott készség fejlesztésére vagy időtöltésre jók, hanem az ismerkedésre, és akár egy életen át tartó barátságok kialakítására is.

Tom Hanks partnere Zuglóban táboroztat

Urmai Gábor színművész  is arra törekszik, hogy az általa vezetett drámatáborban a játék mellett a fókuszban az önkifejezés és az önismeret álljon.

– Én nem színészetet tanítok a táborban, hiszen ők gyerekek. Az sem biztos, hogy színészek akarnak majd lenni. Én játszom velük, hiszen a színjátékban sem véletlenül van benne a játék szó. A szerepjátékok a gyerekek természetes személyiségfejlődésének a részei, csak azt ők még nem színészkedésnek hívják, hanem mondjuk babázásnak. Persze sokféle színjátszó tábor van, ez abban különbözik a többitől, hogy itt a végén bemutatunk egy előadást – mondta lapunknak Tom Hanks egykori partnere. Urmai Gábor 9–14 év között bárkit szívesen lát a drámatáborban, aki játszani szeretne. Jelentkezni az [email protected] címen lehet.

Jobb agyféltekés rajztábor
Varázsceruza három- és ötnapos jobb agyféltekés napközis rajztábor júniustól egészen augusztusig a nyári szünetben, a VI. kerületben.
 10–14 éveseknek
29 900 Ft
Főző- és cukrásztábor
Ötnapos bentlakásos és napközis főző- és cukrásztábor Budaörsön egész nyáron.
6–15 éveseknek
29 000/34 000 Ft
Média- és filmtábor
 hétnapos bentlakásos és napközis film- és médiatábor egész júliusban Kecskeméten.
7–17 éveseknek
37 500/75 000 Ft

 

Kapcsolódó Cikkek