EUR: 323,59 Ft
CHF: 291,27 Ft
2019. június 26., szerda
János, Pál

Belföld

Sértődés és cicaharc az ellenzékben

Mindenképpen legalább két ellenzéki kihívója lesz Tarlós István főpolgármester-jelöltnek az októberi önkormányzati választáson – derült ki az újabb ellenzéki bohóckodás után. De nézzük sorjában!

Hétfő reggel az európai parlamenti választások eredményén felbátorodott mikropárt, a Momentum jelentette be, hogy egy teljesen ismeretlen jelöltet indít az ellenzéki főpolgármesteri előválasztáson. Fekete-Győr András pártelnök Tarlós István leváltásáról ábrándozott, miközben bemutatta a Momentum XIII. kerületi elnökét, Kerpel-Fronius Gábort.


– Jobb jelölt vagyok, mint Karácsony Gergely – állította magáról a momentumos, aki az előválasztáson mérkőzik meg a parkolási botrányba keveredett zuglói polgármesterrel. A Momentum ősszel majd azt támogatja, aki megnyeri az ellenzéki roncsderbit.

/Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Eközben Puzsér Róbert szintén hétfőn jelentette be, hogy nem indul az ellenzéki előválasztáson, októberben a „rendes” választáson viszont mindenképpen megméretteti magát. Szerinte Gyurcsány és az MSZP ledarálták az előválasztást, és a balliberális tömbnek korrekt módon osztoznia kellene a kerületi polgármester-jelöltségeken az őt támogató pártokkal, a Jobbikkal és az LMP-vel. (A zöldek Puzsér bejelentése után közölték, hogy többé nem támogatják a kritikust).


– Budapesten az ellenzéki szavazók fele nem hajlandó sem a DK-ra, sem az MSZP-re szavazni, a fővárosi kerületek nyolcvan százalékában mégis ők állítanak polgármester-jelöltet – közölte Puzsér, aki az EP-választás eredményére utalva gyalázatnak tartja, hogy szavazhatnak bárhogy az emberek, a szocialisták a pozícióikban maradnak. Az ellenzéki oldalon tehát ismét ezeken marakodnak.

Röviden összefoglalva: az ellenzéki előválasztáson a baloldali Karácsony és a momentumos Kerpel-Fronius Gábor indul, a győztes pedig ősszel Tarlóssal és Puzsér Róberttel néz farkasszemet.

– Az ellenzék az európai parlamenti választás után ismét padlón van, még abban sem tudnak megegyezni, hogyan válasszák ki Tarlós István főpolgármester kihívóját – írta a Facebookon Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Negyvenöt kilométernyi fővárosi földutat aszfaltoznak az év végéig

  Negyvenöt kilométernyi fővárosi földutat aszfaltoznak az év végéig

  Várhatóan negyvenöt kilométernyi fővárosi földutat aszfaltoznak le az év végéig a budapesti útépítési program keretében, ez a földutak mintegy húsz százalékát jelenti – közölte a program koordinációjáért felelős miniszteri biztos szerdán Budapesten újságírókkal, hozzátéve: a program második üteme folyamatban van.

 • Tiszteletbeli doktori címet kapott Matolcsy György

  Tiszteletbeli doktori címet kapott Matolcsy György

  Tiszteletbeli doktori (Doctor Honoris Causa) címet adományozott Matolcsy Györgynek a Kaposvári Egyetem Szenátusa, a Magyar Nemzeti Bank elnöke szerdán vette át az egyetem legmagasabb szintű elismerését – közölte a jegybank az MTI-vel.

 • A magyar cégek optimisták a gazdaság várható alakulásáról

  A magyar cégek optimisták a gazdaság várható alakulásáról

  Az európai átlagnál optimistábbak a magyar cégek a gazdaság várható alakulásáról, közel harmaduk belátható időn belül egyáltalán nem számít recesszióra, míg Európai átlagban a cégek 30 százaléka nyilatkozott így – derült ki a követeléskezelő Intrum 29 országra kiterjedő kutatásából.