2020. augusztus 03., hétfő
Hermina

Tech

Sofőr nélküli pizzaszállítót tervez a Domino’s

Csupán csak idő kérdése volt, hogy a házhoz szállítást biztosító éttermek, gyorséttermek is hamar felismerik a lehetőséget az önvezető autók világában. Elképesztő találmány könnyítheti meg a pizzafutárok és pizzázók mindennapjait – ez a nem mindennapi technológiai újítás minden autó- és pizzaimádót le fog nyűgözni.

A Domino’s pizzahálózat és az amerikai Nuro nevű robottechnológiai cég közösen fejlesztette ki a pizza házhoz szállítására alkalmas, vezető nélkül működő járművet, az R2-t, amelyet ebben az évben terveznek tesztelni Houstonban, Texas államban.


Az amerikai gyorsétteremlánc fejlesztése több mint valószínű, hogy csak az első fecske a piacon. Az ilyen járgányokkal pénzt, energiát, idő is spórolhatnak a vendéglátó egységek, arról nem beszélve, hogy ezzel a környezettudatosság felé is tesznek egy jókora lépést.

Credit line: Profimedia, Ferrari

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Segítség, kitört rajtam a technopánik!

  Segítség, kitört rajtam a technopánik!

  Napi több órát töltünk telefonnyomkodással
  A folyamatosan változó technológia, az egymást követő újdonságok gyakran okoznak olyan érzést, hogy “Jézusom, ez már követhetetlen, ennek biztosan katasztrófa lesz a vége!

 • Ön mekkora szűrőbuborékban él?

  Ön mekkora szűrőbuborékban él?

  A filter bubble, vagyis a szűrőbuborék gyakkorlatilag az a jelenség, amikor az online térben csak a hozzánk hasonlók és a miénkkel egyetértő vélemény vesz körbe bennünket.

 • A digitális én

  A digitális én

  Nagyon ritka, ha valakinek az online személyisége teljesen megegyezik a valós énjével. Szerencsés esetben csupán egy kicsit kozmetikázott és ráncfelvarrott a digitális közösségi identitás, súlyosabb esetben azonban köszönö viszonyban sincs a valósággal.