2019. július 18., csütörtök
Frigyes

Sport

Sportfogadás miatt kapott pénzbüntetést Paul Scholes

A sportfogadási szabályok megsértéséért 8000 fontos (2,9 millió forint) pénzbüntetésre ítélte az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) Paul Scholest, a Manchester United korábbi középpályását, aki elismerte vétkességét.

A 44 esztendős, 66-szoros angol válogatott sportolóról kiderült, hogy 2015 augusztusa és 2019 januárja között 140 fogadást helyezett el különböző mérkőzésekre, ennek az időszaknak egy részében viszont igazgató volt az akkor ötödosztályú Salford Citynél. Angliában szigorú szabályok vonatkoznak a futballistákra, valamint a kluboknál dolgozó hivatalos személyekre, számukra tiltott bármilyen fogadás bármilyen meccsre.


Scholes elfogadta az FA büntetését, közleményben bocsánatot kért tettéért, elismerte, hogy hibázott, de jelezte, nem állt szándékában a szabályok ellen véteni.

“Tévedtem, amikor azt hittem, hogy ha semmilyen személyes kapcsolódási pontom nincs azokhoz a mérkőzésekhez, amelyekre fogadok, akkor ebből nem is lehet probléma. Most viszont megértettem, hogy ez nem így működik, és tudom, előzetesen kellett volna lépéseket tennem ennek az ellenőrzésére” – írta Scholes, aki 11-szer nyert Premier League-et, háromszor FA Kupát, kétszer Bajnokok Ligáját a Manchester Uniteddel mielőtt 2013-ban visszavonult.

Scholes márciusban 31 napot töltött a negyedosztályú Oldham Athletic labdarúgócsapatának a vezetőedzői posztján, majd lemondott.

Kapcsolódó Cikkek

 • Továbbjutásra állnak csapataink

  Továbbjutásra állnak csapataink

  Meggyőző első mérkőzések után lépnek pályára ma a labdarúgó Európa-liga első selejtezőkörének visszavágóin a magyar csapatok.

 • Csoportelsők a magyar pólósok

  Csoportelsők a magyar pólósok

  Csoportelsőként, így közvetlenül a negyeddöntőbe jutott a magyar vízilabda-válogatott a vizes vb-n, miután 13-11-re verte a spanyolokat.

 • Érmekért vívunk

  Érmekért vívunk

  Mától már az érmekért küzdenek a budapesti vívó-világbajnokság résztvevői. A BOK Sportcsarnokban a női párbajtőrözők és a férfi kardozók lépnek pástra, hogy a 64-es táblán egyenes kieséses rendszerben a legjobb négyig, azaz a hat órakor kezdődő döntőkig meneteljenek.