EUR: 325,02 Ft
CHF: 294,99 Ft
2019. július 21., vasárnap
Dániel, Daniella

Belföld

Százezres tömeg a csíksomlyói búcsún

Miként Svájcot csodálják, úgy a magyar népet is csodálni fogja a világ, ha a nép meghallja védőszentje, a csíksomlyói szűzanya szavát – jelentette ki Pál József Csaba temesvári megyés püspök szombaton a csíksomlyói hegynyeregben összegyűlt közel 100 ezer zarándoknak tartott szentmisén.

A püspök a csíksomlyói pünkösdi búcsún mondott prédikációjában kijelentette: Mária annak örül legjobban, ha gyermekei békességben élnek, ha összefognak.


A mise elején a zarándokokat köszöntő Urbán Erik, az erdélyi ferences rendtartomány főnöke a „csíksomlyói katedrálisban” köszöntötte a zarándokokat. A párizsi Notre-Dame-székesegyház tragédiájára utalva kijelentette: a csíksomlyói katedrálist nem lehet lerombolni, felégetni, mert tégláit a hívek képezik.

MTI/Veres Nándor

Jakubinyi György, a gyulafehérvári főegyházmegye érseke felidézte, hogy egy héttel korábban Ferenc pápát is a csíksomlyói hegynyeregben fogadták.


A szentmisén többek között Áder János köztársasági elnök, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, illetve Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere is részt vett.

Kapcsolódó Cikkek