2020. augusztus 11., kedd
Zsuzsanna, Tiborc

Külföld

Szembeköpte a videózó magyart a temetőbe betörő román – Videó

Mint arról korábban a Lokál is beszámolt, a románok ortodox szertartás közepette avattak fel csütörtökön egy engedély nélkül kialakított parcellát az úzvölgyi temetőben, annak ellenére, hogy semmilyen hiteles bizonyíték nincsen arra, hogy oda valaha is román katonákat temettek volna.

Ott kizárólag az első és második világháborúban elesett magyarok, osztrákok és németek fekszenek végső nyughelyükön, amit a közeli, székelyek lakta Csíkszentmárton tart fenn. Csütörtökön a felbőszített román csőcselék az élőlánccal a temetőnél békésen tiltakozó magyarokra rontott, betörték a temető kapuját, és sírokat is megrongáltak.


Most egy eddig nem látott felvételre bukkantunk, ahol egészen közelről látható az agresszív románok támadása. Gyűlölködő hozzáállásukról, erőszakos mentalitásukról mindent elárul a videó végén látható napszemüveges román fiatalember, aki a “nagy temetői áhítatban” szembeköpi a vele farkasszemet néző, videózó magyart.

Erre nincsenek szavak…

Erre nincsenek szavak… Nézd végig a videót, és küldd tovább, hadd lássa az egész világ.

Gepostet von Kárpát-medencei Magyar Összefogás am Samstag, 8. Juni 2019

Bár a román hatóságok tagadták, hogy erőszakra került volna sor, azonban a fenti felvételen is jól látszik, ahogy a felbőszült csürhe feltépi a temető kapuját, benyomul a békésen tiltakozó magyarok közé a temetőbe, és látható az is, ahogy a kapu egy letépett darabját dobják a magyarok felé az őrjöngő románok. A felvétel végén pedig jól látszik, ahogy egy napszemüveges román fiatalember szembeköpi a vele szemben lévő, videózó magyart.


Kapcsolódó Cikkek