2020. június 01., hétfő
Tünde

Belföld

Szeretünk nyaralni!

Az idén a magyarok 62 százaléka tervez nyaralást, a legtöbben (35 százalék) július második, valamint augusztus első felében (22 százalék). A legnépszerűbb úti célok között szerepel a Balaton és Hévíz, a külföldi helyszínek közül még mindig Horvátország az egyik favorit.

Itt a nyár, a júniussal együtt szerencsére a jó idő is beköszöntött. Hamarosan indul az iskolai nyári szünet, a legtöbben erre az időszakra időzítik a szabadságukat és a nyaralást. Örömteli, hogy egyre több család tud elutazni nyaralni, ezt egy felmérés szerint a magyarok majd kétharmada, vagyis 62 százaléka tervezi.


Credit line: Profimedia, Panthermedia

A hévízi NaturMed Hotel Carbona megbízásából készült felmérésből az is kiderül, hogy többségben (32 százalék) belföldre, valamivel kevesebben (26 százalék) pedig külföldre utaznak. Magyarországon a legkedveltebb régió a Balaton környéke, ezt követi a Közép-Dunántúl, Észak-Magyarország és Dél-Dunántúl.

Kiss Róbert Richárd, az Országmárka Tanács tagja szerint a külföldi úti célok közül még mindig Horvátország a legnépszerűbb. Ezt követi Görögország és Olaszország.


– A török Riviérát sem vetik meg honfitársaink, olyannyira csábítják oda a magyarokat, hogy az egyetemeken a magyar nyelvet is oktatják az idegenvezetők számára – árulta el a turisztikai újságíró.

A foglalások átlagosan 3,7 főre és 4 éjszakára szólnak, és minden negyediket SZÉP-kártyával fizetik, ebben az esetben átlagosan 134 ezer forintot fizetnek a szálláshelyért. A legforgalmasabb időszak július 15–28. között lesz, a legtelítettebb nap július 21. Az előfoglalások alapján számos szálláshely előreláthatólag 70-80 százalékos telítettségű lesz a nyáron. Siófok és Balatonfüred szálláshelyei között pedig már most is nehéz elérhetőt találni – derült ki a szállás.hu adataiból.

A legkedveltebb balatoni strandok Balatonalmádiban és Zamárdiban találhatók, a turisztikai látványosságok közül a Festetics-kastély és a szigligeti vár iránt a legnagyobb az érdeklődés.

Népszerű úti célok:

Belföld: Siófok, Balatonfüred, Hévíz

Külföld: Horvátország, Görögország, Olaszország

 

Ennyit költöttünk

Átlagos nyaralás: 194 ezer forint

Büfé: 2500 forint/nap

Költőpénz: 5–10 ezer forint/nap

 

 

A pünkösddel indul a szezon

A pünkösdi hosszú hétvége a negyedik extra üdülési lehetőség az évben, a szállás.hu adatai szerint ebben az időszakban 32 százalékkal nő a hazai szálláshelyek forgalma. Az átlagos foglalási érték 46 ezer forint, azonban Szép-kártyával való fizetés esetén ez az összeg 84 ezer forintra rúg.

 

Ön hová utazik?

Vivien, 24

Minden évben elmegyek a szüleimmel egy hosszabb külföldi vagy belföldi nyaralásra. Idén Horvátországra esett a választás, de a magyar tenger sem marad ki, így Siófokon is eltöltök majd egy hosszú hétvégét a barátokkal.

Viktória, 23

A párommal évente többször elutazunk belföldön a háromnapos hosszú hétvégéken, évente egyszer pedig külföldre megyünk. Idén az Adriai-tenger egyik gyöngyszemében, Splitben fogunk vakációzni.

Bálint, 31

Van egy kis eldugott kedvenc helyem az ausztriai Mariazell környékén, amelyet minden évben meglátogatok. Idén is tervezem, hogy eltöltök ott pár napot egy kempingben. Azonban most nyáron lesz az első alkalom, hogy barátokkal töltöm a vakációt, velük Portóba utazok egy hétre.

 

Kapcsolódó Cikkek