EUR: 360,73 Ft
CHF: 340,61 Ft
2020. április 01., szerda
Hugó

Belföld

Szétesett az ellenzék

Teljesen szétestek az EP-választás után az ellenzéki pártok. A Jobbiknál a hétvégén jelentették be, hogy ősszel előrehozott tisztújítást tartanak, miután a radikálisból lett balliberális párt mindössze 6,3 százalékot szerzett az EP-választáson, így csak egy mandátumhoz jutott.

Az MSZP is csak egy képviselőt küldhet Brüsszelbe. A párt választmánya a hétvégén úgy döntött, hogy Ujhelyi István kap mandátumot. Mindez kissé meglepő, mert Ujhelyi volt a szocialisták kampányfőnöke, így elsősorban hozzá köthető a csúfos választási bukás. Eközben Bangóné Borbély Ildikó lemondott parlamenti frakcióvezető-helyettesi posztjáról, valószínűleg azért, mert korábban az ATV élő műsorában lepatkányozta a Fidesz közel hárommillió szavazóját. Az MSZP–Párbeszéd csupán a szavazatok 6,6 százalékát szerezte meg az EP-választáson.

Kapcsolódó Cikkek

  • Itt kérhetünk segítséget a járvány idején

    Itt kérhetünk segítséget a járvány idején

    A Lokál összegyűjtötte, hogy a 23 budapesti kerületben hol kérhetünk segítséget. Fontos ugyanakkor, hogy összefogjunk, így aki teheti, maga is segítse a környezetében élő idős hozzátartozóit, ismerőseit vagy akár a szomszédját, például azzal, hogy bevásárol.

  • Mától változik a BKK-járatok menetrendje

    Mától változik a BKK-járatok menetrendje

    Április-1-én szerdán, új érvényes menetrendet léptet életebe a Budapesti Közlekedési Központ(BKK), mivel a járvány elleni intézkedések hatására 80-90 százalékkal visszaesett az utasforgalom. Alapvetően a szombati menetrend lesz érvényben, azonban csúcsidőben és a nagyobb forgalmat lebonyolító vonalakon, a forgalomhoz mérten sűrű járatindulásra lehet számítani.