EUR: 329,44 Ft
CHF: 301,04 Ft
2019. december 14., szombat
Szilárda

Sport

Szilágyi Tokióban is az aranyra hajt

Remekül szerepelt a magyar küldöttség a düsseldorfi vívó Európa-bajnokságon, annak ellenére, hogy a négy érmünk közül egyik sem arany. Az Origónak nyilatkozó Szilágyi Áron is elégedett, és elszántan készül a budapesti vb-re.

A kétszeres olimpiai bajnok – a kardcsapat tagjaként hajszálnyira volt az Eb-aranytól – elárulta, hogy a július 15-én kezdődő budapesti olimpiai kvalifikációs vb kiemelten fontos saját maga és a csapat számára is, hiszen hazai páston tehetnek óriási lépést a tokiói repülőjegy megszerzése felé. Ráadásul, komolyan gondolja, hogy jövőre harmadszor is egyéni olimpiai aranyat nyer, amely vívásban csak az olasz tőrözőnek, Valentina Vezzalinak sikerült.
– Egy egyéni Eb-aranyam van, egyéni vb-t nem nyertem. Két olimpián győztem – nyilván mindenki erre hajt, de ez a két diadal kevés ahhoz, hogy megunjanak. Én meg nem unnám a harmadik olimpiai elsőséget, az biztos – nyilatkozta az Origónak Szilágyi, és hozzátette, a csapatnak is abszolút esélye van az éremre.

Mindenesetre a cikkből az is kiderül, hogy a páston szemet gyönyörködtetően mozgó kardozó még mindig élvezi azt, hogy a föld összes sarkába eljuthat az élsport révén, és egy-egy városban a nevezetességeket is szemügyre veheti.


– Düsseldorfban elmentünk a Neander-völgybe, megnéztük a múzeumot. Rengeteg új inger ér, ezt a versenyeken is tudom hasznosítani. Csak így érdemes csinálni – mondta Szilágyi, akinek szurkolunk, hogy hazai páston megszerezze végre a hiányzó vb-aranyat.

Lehetőség a hazai pálya

Aranyérem híján is elégedett Udvarhelyi Gábor az Eb-teljesítménnyel, hiszen három csapat is – férfi, női kard és a férfi párbajtőr – közelebb került Tokióhoz.  Legutóbb hat éve szerepeltünk ilyen jól az Eb-n, ám akkor nem volt tét az olimpiai kvalifikáció.

– A budapesti világbajnokság fontos mérföldkő lesz, hiszen javíthatjuk olimpiai esélyeinket – mondta Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány, és hozzátette: – A hazai pálya nem teher, a jó versenyző számára ez inkább lehetőség, mintsem teher.

 

Kapcsolódó Cikkek