EUR: 323,30 Ft
CHF: 291,50 Ft
2019. június 25., kedd
Vilmos

Belföld

Születésnapján beszélt utoljára édesanyja az eltűnt matrózzal

Lapzártánkig nem érkezett hír a tragikus sorsú Hableány magyar személyzetéről, de a fedélzeten matrózként szolgáló Pethő János öccse szerint bármelyik pillanatban megtalálhatják és kiemelhetik őket. Édesanyja, Julika néni a születésnapján beszélt utoljára a fiával.

Miközben a hatóságok már tizenhárom dél-koreai turista holttestére bukkantak a Duna mélyén, a Hableány magyar személyzetéről lapzártánkig nem érkezett semmi hír.


– Felkészültem rá, hogy bármelyik pillanatban riasztanak a hatóságok, mert megtalálták az elsüllyedt Hableány személyzetét, és azonosítani kell a bátyámat. Most is azért indulok Budapestre, hogy a parton legyek, amikor a hajót kiemelik a vízből – nyilatkozta szerdán Pethő Tibor nyugállományú honvéd őrnagy. Az 50 éves férfi az öccse Jánosnak, aki a Hableány fedélzetén matrózként dolgozott.

Pethő János matrózként szolgált a Hableányon

A tragikus sorsú hajós édesanyja, a 81 éves Julika néni fejében csak az járt, bárcsak többet beszélgetett volna a fiával. Mióta János leszerelt a katonaságtól, és a fővárosba költözött, ritkán találkoztak személyesen, többnyire telefonon beszéltek. Mint mondja, János korábban a katonaságnál dolgozott, ő pedig a Tisza-parton egy gimnáziumban latint tanított. Amikor tudta, hogy a fia délelőtt ejtőernyővel ugrik, állandóan az ablakból figyelte az eget, és aggódott, hogy biztonságosan földet érjen.


– A fiam gyakran éjszakásként dolgozott a hajón, ahogy a múlt szerdán, a tragédia estéjén is. Este hétkor kezdett, reggel kilencig a fedélzeten volt – emlékezik az édesanya. – Előtte egy nappal felhívott, hogy élettársával, Mariannal és nevelt lányával az állatkertben vannak. Épp a születésnapja volt, én pedig örültem, hogy felköszönthettem. Dehogy sejtettem, hogy akkor hallom őt utoljára, hogy soha többet nem beszélhetek vele. Csak remélem, hogy nem szenvedett. Még csak egy fotóm sem maradt róla, de az arcát tisztán látom magam előtt. Úgy szeretnék rá emlékezni, amilyennek egy hete, a születésnapján hallottam őt. Boldog és felszabadult volt, mint akinek semmi gondja sincs…

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Újabb fontos részletek derültek ki a babaváró hitellel kapcsolatban

    Újabb fontos részletek derültek ki a babaváró hitellel kapcsolatban

    A babaváró hitelhez kapcsolódva változnak az adósságfék-szabályok, a babavárót önerőként be lehet számítani a lakáshitel felvételbe, és várhatóan nem korlátozzák, hogy a babaváró hitellel más kölcsönt kiváltsanak az ügyfelek – jelentette be Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke kedden a MNB kamatdöntést követő sajtótájékoztatóján.

  • A Hír TV munkatársaira támadtak Gyurcsány aktivistái

    A Hír TV munkatársaira támadtak Gyurcsány aktivistái

    A Hír TV munkatársai Dobrev Klárát és Kálmán Olgát szerették volna kérdezni az abszurd előválasztással kapcsolatban, de válaszok helyett az agresszív DK-aktivisták lökdösni kezdték a riportereket, még a kamerájukat is letakarták.