EUR: 356,31 Ft
CHF: 336,29 Ft
2020. március 28., szombat
Gedeon, Johanna

Belföld

Tarlós helyretette az ellenzékieket

Nyílt levelet írt Tarlós István főpolgármester, aki szerint az ellenzéki főpolgármester-jelöltek „szamárságokkal” hitegetik a választókat.

„Budapest az ellenzéknek presztízsügy, szubsztanciája pedig az önkontroll nélküli hatalomvágy” – vezeti fel mondanivalóját Tarlós István főpolgármester, aki nyílt levélben kérte ki magának, hogy a balliberális oldalon felsorakoztatott ellenfelei bábként állítják be őt, és fővárosi korrupcióról vizionálva törnének hatalomra.


„Budapesten 9 év alatt egyetlen korrupciós botrány sem volt” – szögezte le Tarlós.

MTI/Máthé Zoltán

A főpolgármester az ellenzéki előválasztásról is kifejtette véleményét: „Nekem mindegy, melyik induló nyer, de ettől függetlenül az egész dolog egy választásnak álcázott marketingtevékenység” – írta. Tarlós, aki szerint ellenfelei egymással sem vitáztak komolyan, hiszen „ha valóban meg akartak volna mérkőzni egymással, akkor nyilvánvalóan előkerültek volna Karácsony több mint zűrös zuglói ügyei”.


Tarlós felhívta a figyelmet, hogy Karácsony Gergely „a Fővárosi Közgyűlésnek is tagja, de az öt év során a közgyűlésektől, a bizottsági jelenléttől és a munka meghatározó többségétől távol tartotta magát. 2018-ban például összesen 18 másodpercet (!) szólalt fel a jegyzőkönyvek tanúsága szerint.” Hozzátette, hogy ő 1994-ben tartott ott, ahol Karácsony most, „leszámítva, hogy Óbuda akkor nem állt a csőd szélén, mint most Zugló”.

„Fogalma sincs az önkormányzati rendszer működéséről, a költségvetés szerkezetéről, még az önkormányzati törvényről sem” – ezt már Gyurcsány Ferenc jelöltjéről Kálmán Olgáról írta, aki legutóbbi tévés „vitáján” ígéretek formájában 2000 milliárdnyi nem létező forintot „költött el” Tarlós szerint.

Fölényesen vezet a főpolgármester

Miközben az ellenzéki jelöltek egymást gyapálják addig a közvélemény-kutatások szerint a budapestiek elégedettek Tarlós Istvánnal. A Századvég szerint a jelenlegi főpolgármester támogatottsága 50 százalékos, Karácsony Gergely (MSZP–Párbeszéd) 21, Kálmán Olga (DK) 15, Puzsér Róbert (független) 8, Kerpel-Fronius Gábor (Momentum) 6 százalékon áll. A Nézőpont Intézet szerint Tarlóst 62 százalék tartja alkalmasnak a főpolgármesteri posztra, Karácsony 35, Kálmán Olga 31, Puzsér 13, Kerpel-Fronius pedig 11 százalékon áll.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek