EUR: 344,70 Ft
CHF: 319,23 Ft
2020. augusztus 03., hétfő
Hermina

Belföld

Teljes káosz az ellenzékben: sorakoznak az egyre abszurdabb jelöltek

A május 26-i európai parlamenti választás lecsengni látszik, és teljes bizonysággal kijelenthető, hogy az ellenzék darabokra hullott a hatalmas vereség után. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy egymás után kerülnek elő az abszurdabbnál abszurdabb főpolgármesterjelöltek az őszi önkormányzati választásokra.

Az ellenzék reménytelen helyzetét az EP-választási kudarc után leginkább az szemlélteti, ahogy az őszi önkormányzati választásokra próbálnak kétségbeesetten főpolgármester-jelölteket castingolni, nevetségesebbnél nevetségesebb embereket találva. Az egy hónapja magát még a legerősebb ellenzéki pártnak tartó Jobbik az országos szinten 6 százalékos „eredményével” és az LMP az alig 2 százalékával lényegében ki is szállt a versenyből. Ők eddig az önkormányzati tapasztalatokkal nem rendelkező tévés szereplőt, Puzsér Róbert humoristát támogatták, de a megszűnés szélére került LMP most magával van elfoglalva és kihátrált mögüle, a Budapesten eddig is alig létező Jobbik pedig a választás óta hallgat – számol be az Origo.


Puzsér legfőbb problémája Karácsony Gergellyel az volt, hogy nem tudott vele programról beszélni. Mint arról korábban a Lokál is beszámolt, Karácsony zuglói parkolási botránya, és kínos magyarázkodása is nagyban mutatja a politikus teljes alkalmatlanságát.

Őt – elméletileg – még támogatja az MSZP, de mivel a szocialisták az EP-választáson csupán 9 százalékos „eredményt” értek el Budapesten, teljesen nyilvánvaló, hogy a Gyurcsány-féle Demokratikus Koalíció (DK) segítsége nélkül semmire sem menne Karácsony. Az MSZP amúgy is már a sokadik szakadás szélén áll, az is könnyen elképzelhető, hogy a pártot elhagyja a szocialisták egykori nagy reménysége, Szanyi Tibor, aki nemrég korruptnak, hazugnak és belterjesnek nevezte saját pártját – írja az Origo.


A lap beszámolója szerint A DK ugyan megelőzte a többi ellenzéki pártot, de a siker eléggé relatív, az ellenzéki választók jelentős része továbbra is elutasítja a 2006-os tüntetések szemkilövetőjét, az őszödi hazugságbeszéd atyját, Gyurcsány Ferencet. Így alkalmas politikusok sem sorakoznak a DK-ban. Ennek ellenére mindenképpen saját jelöltet akartak indítani, ezért már hátba is szúrták Karácsonyt, bejelentve, hogy a DK főpolgármester-jelöltje Kálmán Olga bukott televíziós műsorvezető, aki eddigi pályafutása során függetlennek hazudta magát.

Az ellenzék teljes kétségbeesését jól mutatja, hogy Kálmán Olga, aki korábban még nagyban bizonygatta, hogy ő nem fog politizálni, most főpolgármesterjelöltkén indul Gyurcsányék támogatásával. Az esetről lapunk is beszámolt.

Az ellenzéki ügyetlenkedés egyik szereplője az új SZDSZ, a Momentum. Nem hivatalosan már a Gyurcsány-párt ifjúsági szervezetének számít, valamiért mégis bejelentette, hogy a budapesti baloldali főpolgármesteri előválasztáson saját jelöltet indít Kerpel-Fronius Gábor személyében. A teljesen ismeretlen figuráról, akiről eddig senki nem hallott, csupán két dolgot érdemes megjegyezni. Egyrészt agyhalottnak nevezte a saját hazáját, Magyarországot, másrészt – micsoda meglepetés! – tagja volt az SZDSZ-nek. Az ATV Egyenes beszéd című műsorában szerda este szerepelt először, és azt tudhattuk meg tőle, hogy lényegében semmit sem gondol a világról, és azon belül Budapestről sem – tudatja az Origo.

Az a tény, hogy olyan jelöltekkel áll elő az ellenzék, mint Karácsony, Puzsér, Kálmán Olga és Kerpel-Fronius, csupán azt mutatja meg, hogy óriási bajban vannak, teljesen szétestek a sorozatos kudarcok, legutóbb az EP-választáson elszenvedett történelmi vereség következtében, és semmi más nem maradt hátra nekik, mint – saját kifejezésüket használva – a casting, hasonlóan a 2014-es önkormányzati választások előtti időszakhoz.Csak remélhetjük, hogy nem dobják be ismét a saját magát jeges vízzel leöntető Falus Ferencet, vagy a megszorításokról hírhedtté vált Bokros Lajost, a néhai Horn Gyula bukott pénzügyminiszterét – közli a portál.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek