2020. augusztus 07., péntek
Ibolya

Belföld

Több tízezer vállalkozásnak jelent könnyebbséget az adófeltöltés eltörlése

Több tízezer vállalkozás dolgát könnyíti meg az adófeltöltés eltörlése, amely a 13+1 intézkedésből álló gazdaságvédelmi akcióterv egyik pontja – nyilatkozta Izer Norbert adóügyi államtitkár a Magyar Nemzetnek.

A lap szerdai számában megjelent cikkben az államtitkár úgy fogalmazott: a lépés újabb fontos elem az adórendszer egyszerűsítésének folyamatában. A változtatásnak ráadásul vaskos anyagi következménye is van: az érintett cégek öt hónappal tovább gazdálkodhatnak 150-170 milliárd forinttal – tette hozzá.


A Pénzügyminisztérium adóügyi államtitkára, kifejtette: a változtatás nyomán az érintett mintegy 35 ezer társaság ezentúl májusban, az adóbevallás elkészítésével egy időben fizetheti meg teljes adóját.

Izer Norbert hangsúlyozta, hogy az adóbefizetés határidejének eltolása szélesíti a cégek mozgásterét, ami akár a pénzügyi helyzetük stabilizálásához vagy fejlesztések eldöntéséhez, megvalósításához is hozzásegítheti a gazdasági szereplőket. Így később jut ugyan ehhez az összeghez az államkincstár, a feltöltés eltörlése azonban semmilyen pénzügyi fennakadást nem okoz az államháztartásban a ked­vező gazdasági mutatóknak köszönhetően, ugyanakkor nagyban segíti a kormány adóegyszerűsítési törekvéseit – fejtette ki.


Kapcsolódó Cikkek