EUR: 325,88 Ft
CHF: 294,25 Ft
2019. július 19., péntek
Emília

Belföld

Több tucat ember vesztette életét egy indiai buszbalesetben

Szakadékba zuhant egy busz az Észak-Indiában lévő Himácsal Prades államban, legalább 42 ember meghalt és 37-en megsérültek – közölte csütörtökön a helyi rendőrség.

Egy helyi rendőrségi tisztségviselő tájékoztatása szerint a busz lecsúszott az útról, és egy 150 méter mély szakadékba zuhant a Himalája hegységnél.


A helyi rendőrség tájékoztatása szerint a sérültek közül sokan válságos állapotban vannak, ezért a halálos áldozatok száma még emelkedhet.

Rádzs Kumár Csandil magas rangú rendőrtiszt a dpa német hírügynökségnek azt mondta, hogy az előzetes vizsgálatok szerint a balesetet a sofőr hanyagsága vagy gondatlansága okozhatta.

Narendra Modi indiai miniszterelnök részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak, és elmondta, hogy az állami hatóságok minden lehetséges segítséget megadnak a sérülteknek és hozzátartozóiknak.

Korábbi helyi sajtójelentések szerint a busz 50 utast szállított, de a rendőrség információi szerint a jármű túlzsúfolt volt, ezért egyelőre nem lehet megállapítani, hány ember utazott a buszon.

A közúti balesetek gyakoriak Indiában, itt tartják nyilván a világ legtöbb halálos kimenetelű közlekedési balesetét. Az ázsiai ország közlekedési minisztériumának adatai szerint évente mintegy 135 ezren halnak meg az utakon. A baleseteket általában a sofőrök figyelmetlensége, illetve a közutak és a járművek rossz állapota okozza.

Kapcsolódó Cikkek

 • Mérföldkő a családvédelmi akcióterv

  Mérföldkő a családvédelmi akcióterv

  Novák Katalin család- és ifjúságügyekért felelős államtitkár a Kossuth Rádió Vendég a háznál című műsorában adott interjút szerdán a családvédelmi akcióterv nemrégiben életbe lépett elemei kapcsán.

 • Ott marad a kerítés, ahol van

  Ott marad a kerítés, ahol van

  A kerítés ott marad, ahol van, mert a magyar emberek biztonságát szolgálja – jelentette ki Menczer Tamás, a külügyminisztérium államtitkára.

 • Századvég: Az iszlám nem fér össze az EU értékeivel

  Századvég: Az iszlám nem fér össze az EU értékeivel

  Miközben az Európai Unió rögzíti, hogy az EU olyan értékekre épül, amelyek többek között a férfiak és nők közötti egyenlőséget erősítik, az iszlám előretörésének révén a női-férfi egyenjogúság területe komoly kulturális kihívásokkal kerülhet szembe a következő években – állapította meg a Századvég Alapítvány csütörtökön az MTI-hez eljuttatott elemzésében.