EUR: 345,05 Ft
CHF: 321,10 Ft
2020. augusztus 14., péntek
Marcell

Belföld

Több tucat ember vesztette életét egy indiai buszbalesetben

Szakadékba zuhant egy busz az Észak-Indiában lévő Himácsal Prades államban, legalább 42 ember meghalt és 37-en megsérültek – közölte csütörtökön a helyi rendőrség.

Egy helyi rendőrségi tisztségviselő tájékoztatása szerint a busz lecsúszott az útról, és egy 150 méter mély szakadékba zuhant a Himalája hegységnél.


A helyi rendőrség tájékoztatása szerint a sérültek közül sokan válságos állapotban vannak, ezért a halálos áldozatok száma még emelkedhet.

Rádzs Kumár Csandil magas rangú rendőrtiszt a dpa német hírügynökségnek azt mondta, hogy az előzetes vizsgálatok szerint a balesetet a sofőr hanyagsága vagy gondatlansága okozhatta.

Narendra Modi indiai miniszterelnök részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak, és elmondta, hogy az állami hatóságok minden lehetséges segítséget megadnak a sérülteknek és hozzátartozóiknak.

Korábbi helyi sajtójelentések szerint a busz 50 utast szállított, de a rendőrség információi szerint a jármű túlzsúfolt volt, ezért egyelőre nem lehet megállapítani, hány ember utazott a buszon.

A közúti balesetek gyakoriak Indiában, itt tartják nyilván a világ legtöbb halálos kimenetelű közlekedési balesetét. Az ázsiai ország közlekedési minisztériumának adatai szerint évente mintegy 135 ezren halnak meg az utakon. A baleseteket általában a sofőrök figyelmetlensége, illetve a közutak és a járművek rossz állapota okozza.

Kapcsolódó Cikkek