2019. augusztus 19., hétfő
Huba

Egyéb Eger

Turistabarát szabályokat vezetnek be

Az egri Fidesz turisztikai konzultációt tartott a vendéglátóhelyek működtetői és a városlakók részvételével. A cél az, hogy a város képes legyen menedzselni a megnövekedett vendégforgalmat. Oroján Sándorral, a Fidesz egri szervezetének ügyvezető alelnökével beszélgettünk.

Az alelnök szerint Eger és térsége óriási fejlődésen megy keresztül, aminek számos bizonyítéka közül elsőként a turizmus gyors növekedését említette. Tíz év alatt mind az Egerbe látogatók, mind pedig a vendégéjszakák száma megkétszereződött. Hogy ez a növekvő tendencia folytatódjon, rugalmasabbá kell tenni a jelenleg érvényben lévő szabályozásokat.


– Egyebek mellett a vendéglátósok kitelepülésére, a vendéglátóhelyek éjszakai nyitvatartására vonatkozó előírásokon érdemes finomítani, hogy minél több turistát lehessen minél tartalmasabban kiszolgálni Eger frekventált övezeteiben. Természetesen mindezt úgy kell megoldanunk, hogy ne zavarjuk a városlakók nyugalmát – mondta Oroján Sándor.

Eger minden szegmense és minden szektora fejlődik, minden fontos statisztikai mutató azt jelzi, hogy a város és környéke korábban soha nem tapasztalt konjunktúrát él meg – a munkahelyek számának bővülésétől a reálbérek növekedésén át a közbiztonság javulásáig.


– Kiemelkedő, talán évszázados jelentőségűnek is mondható Eger autópálya-kapcsolatának, az M25-ös gyorsforgalmi útnak a megépítése, amelyet 2020-ban adnak majd át – hangsúlyozta az ügyvezető alelnök.

Ősszel a politika világában újra választás elé állítanak bennünket. Oroján Sándor szerint ez is van annyira nagy jelentőségű döntés, mint a májusi európai parlamenti választások, ahol a Fidesz–KDNP elsöprő sikert aratott.

– Egerben is hamarosan szavazás lesz arról, hogy kormánypárti vagy ellenzéki városvezetést kívánnak-e a választópolgárok a város élére. El kell döntenünk, hogy maradjunk-e a biztonságos fejlődés útján, vagy letérjünk arról – mondta Oroján Sándor.

Kapcsolódó Cikkek

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Játszótér is lesz a laktanya helyén

  Játszótér is lesz a laktanya helyén

  A volt Vay Ádám laktanya területén Európai uniós pályázatból, mintegy 1,7 milliárd forintból rehabilitálják a 163 ezer négyzetmétert érintő területet. A volt parancsnoki épületet felújítják, parkolókat, utakat hoznak létre, fásítás és parkosítás történik meg.