EUR: 323,68 Ft
CHF: 291,27 Ft
2019. június 26., szerda
János, Pál

Belföld

Újabb távozó az LMP-ben

Kilépett az LMP-ből Sallai R. Benedek. A korábbi elnökségi titkárt tavaly egy fegyelmi eljárás után első fokon ugyan kizártak a pártból, ám ezt sikeresen megfellebbezte.

Sallai a Facebookon azt írta, hogy már nincs köze az „identitászavaros” LMP-hez.


„Már jó ideje csak az a dac tartott itt, hogy tovább legyek, mint a mandátumtolvaj, szószegő Hadházy Ákos és Szél »mandátumtolvaj« Bernadett” – utalt a párt egykori társelnökeire, akik ugyan távoztak a pártból, de parlamenti mandátumukat megtartották. Sallai kilépését azzal indokolta, hogy az elnökség kihátrált Puzsér Róbert főpolgármester-jelölt mögül.

Az LMP az EP-választáson csúfos vereséget szenvedett, így egyetlen képviselőt sem küldhet Brüsszelbe, ezért az elnökség lemondott. Nemcsak a zöldek, az egész ellenzék romokban hever a Fidesz győzelme után. Az MSZP-nél például Szanyi Tibor alelnök osztott ki mindenkit, és ősszel a Jobbik vezetése is távozik.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Negyvenöt kilométernyi fővárosi földutat aszfaltoznak az év végéig

  Negyvenöt kilométernyi fővárosi földutat aszfaltoznak az év végéig

  Várhatóan negyvenöt kilométernyi fővárosi földutat aszfaltoznak le az év végéig a budapesti útépítési program keretében, ez a földutak mintegy húsz százalékát jelenti – közölte a program koordinációjáért felelős miniszteri biztos szerdán Budapesten újságírókkal, hozzátéve: a program második üteme folyamatban van.

 • Tiszteletbeli doktori címet kapott Matolcsy György

  Tiszteletbeli doktori címet kapott Matolcsy György

  Tiszteletbeli doktori (Doctor Honoris Causa) címet adományozott Matolcsy Györgynek a Kaposvári Egyetem Szenátusa, a Magyar Nemzeti Bank elnöke szerdán vette át az egyetem legmagasabb szintű elismerését – közölte a jegybank az MTI-vel.

 • A magyar cégek optimisták a gazdaság várható alakulásáról

  A magyar cégek optimisták a gazdaság várható alakulásáról

  Az európai átlagnál optimistábbak a magyar cégek a gazdaság várható alakulásáról, közel harmaduk belátható időn belül egyáltalán nem számít recesszióra, míg Európai átlagban a cégek 30 százaléka nyilatkozott így – derült ki a követeléskezelő Intrum 29 országra kiterjedő kutatásából.